Την προσοχή των καταναλωτών σε σχέση με προϊόν κατά της τριχόπτωσης, που διατίθεται μέσω του Διαδικτύου, εφιστούν οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για το “Rogain, 5% MINOXIDIL TOPICAL AEROSOL HAIR REGROWTH, TREATMENT REACTIVATES HAIR FOLLICLES TO STIMULATE REGROWTH, συσκευασία τριών φιαλών σε σπρέι, με περιεχόμενο 60 g/φιάλη”.

Το προϊόν διαφημίζεται διαδικτυακά, με σκοπό την θεραπεία της τριχόπτωσης για άνδρες και γυναίκες.

Οι ειδικοί του ΕΟΦ προειδοποιούν πως δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα από τον Οργανισμό. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Από τον ΕΟΦ επισημαίνεται πως η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Προειδοποίηση

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Οργανισμού, όταν αναζητούν προϊόντα από το Διαδίκτυο, οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εξής περιπτώσεις:

  • Σε ιστοτόπους που ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας ή να επικοινωνήσει με κάποιο τηλεφωνικό κέντρο, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του εκάστοτε προϊόντος. 
  • Σε ιστοτόπους που φαίνονται ως ελληνικοί, χωρίς απαραίτητα να είναι (η περιγραφή των προϊόντων και τα ανηρτημένα σχόλια "καταναλωτών" παρέχονται μεν στην ελληνική γλώσσα, αλλά είναι προφανές ότι προέρχονται από αυτόματη μετάφραση, καθώς περιέχουν σωρεία συντακτικών και ορθογραφικών λαθών).
  • Σε ιστοτόπους που προωθούν σκευάσματα με "θεαματικά" αποτελέσματα ενάντια σε ασθένειες (καρκίνο, διαβήτη), τη σεξουαλική δυσλειτουργία και την αύξηση του σωματικού βάρους.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές του διαδικτύου, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η πώληση φαρμάκων μέσω Διαδικτύου.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα