Την αντίδραση της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ), προκαλεί το αίτημα καθηγητή Καρδιολογίας για παραχώρηση 20 κρεβατιών στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Στο νοσοκομείο λειτουργούν σήμερα δύο κλινικές του ΕΣΥ. Σε μία από αυτές ο καθηγητής θέλει να εγκαταστήσει την 3η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική.

"Είναι δυνατόν να υποβαθμίζει πανεπιστημιακός συνάδελφος γιατρός, κλινικές του ΕΣΥ;", αναρωτιέται το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, για να σημειώσει:

"Οι Πανεπιστημιακές Κλινικές σε νοσοκομεία του ΕΣΥ μόνο προβλήματα δημιουργούν, όπως επίσης και το καθεστώς συνύπαρξης Πανεπιστημιακών και ιατρών ΕΣΥ στην ίδια Κλινική. 

Η πολιτική ηγεσία διαχρονικά δεν έχει λύσει το θέμα και έχει σοβαρή ευθύνη. Η δημιουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών γίνεται με βάση τις ανάγκες εκπαίδευσης και έρευνας με κεντρικό σχεδιασμό. Δεν δημιουργούνται από προσωπικές φιλοδοξίες και προ πάντων αγνοώντας τους μαχόμενους Νοσοκομειακούς γιατρούς".  

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ αναφέρει πως "οι κλινικές δεν είναι τσιφλίκι κανενός" και τονίζει:

"Οι γιατροί που εργάζονται στην Α' και Β' Καρδιολογική Κλινική του Ευαγγελισμού, με πολλές δυσκολίες έχουν λειτουργήσει το μεγαλύτερο καρδιολογικό κέντρο στην Ελλάδα με όλες τις πλέον σύγχρονες εξειδικεύσεις (υπερηχογραφία, επεμβατική καρδιολογία, το μεγαλύτερο αρρυθμιολογικό κέντρο της χώρας). Μόνοι τους έκαναν την αναβάθμιση, δεν έχουν ανάγκη από 'σωτήρες'. 

Για αυτό λοιπόν να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια για τέτοια εξέλιξη, εκτός και αν στόχος είναι να βολευτούν οι ημέτεροι. 

Απευθυνόμαστε όχι μόνο στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο ΚΕΣΥ, στην 1η Υ.Πε και τη Διοίκηση του Ευαγγελισμού. Αναλαμβάνετε τεράστια ευθύνη! 

Απευθυνόμαστε ταυτόχρονα και στο Ιατρικό τμήμα του ΕΚΠΑ. Δημιουργήσατε 3η Πανεπιστημιακή Κλινική εδώ και χρόνια, με έδρα το νοσοκομείο Σωτηρία. Κάνατε κάποια ενέργεια για να λειτουργήσει;

Πώς επιτρέπετε σε καθηγητές να απευθύνονται προσωπικά σε νοσοκομεία; Μήπως έγιναν πολλοί οι καθηγητές και ζητούν να 'καταλάβουν' τις κλινικές του ΕΣΥ; 

Επιτέλους τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και το ΚΕΣΥ θα πρέπει να βάλουν πλαίσιο και να κάνουν επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό ανάλογα με τις ανάγκες. 

Αφήστε τους μαχόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς να πασχίζουν ανιδιοτελώς για τη διαρκή αναβάθμιση των νοσοκομείων τους. Εάν χρειαστούμε Πανεπιστημιακή αρωγή θα τη ζητήσουμε μόνοι μας, μην ανησυχείτε".

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η βιοποικιλότητα αυξάνει τα οφέλη στην ψυχική υγεία από τη φύση
28 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη στο 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)
Φόρουμ Δελφών: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ατμομηχανή επενδύσεων και καινοτομίας