Παρεξήγηση έχει υπάρξει με το όνομα του νέου κοροναϊού. Το όνομά του δεν είναι "COVID-19", όπως έχει γραφεί τις τελευταίες ώρες, αλλά "SARS-COV 2".

Το όνομα "COVID-19" αναφέρεται στην πάθηση που προκαλεί και χαρακτηριστική είναι η αναφορά του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus ανέφερε την Τρίτη τα εξής:

"Πρώτα από όλα, τώρα έχουμε ένα όνομα για την πάθηση: COVID-19. Θα το συλλαβίσω: C-O-V-I-D παύλα ένα εννέα.

Σύμφωνα με τις συμφωνηθείσες κατευθυντήριες γραμμές μεταξύ του ΠΟΥ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των Ζώων και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, έπρεπε να βρούμε ένα όνομα που δεν θα αναφέρεται σε γεωγραφική θέση, ζώο, άτομο ή ομάδα ανθρώπων και είναι επίσης προφανές και σχετίζεται με την ασθένεια.

Η κατοχή ενός ονόματος έχει σημασία για να αποφευχθεί η χρήση άλλων ονομάτων που μπορεί να είναι ανακριβή ή στιγματισμός. Επίσης, μας δίνει έναν τυποποιημένο μορφότυπο για χρήση σε τυχόν μελλοντικές εξάρσεις του κοροναϊού".

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ διευκρίνισε πως το "CO" αντιστοιχεί στο "corona" (κορώνα), το "VI" στο "virus" (ιός) και το "D" στο "disease" (ασθένεια).

Η επιστημονική ομάδα μελέτης των κοροναϊών (CSG) της Διεθνούς Επιτροπής για την Ταξινόμηση των Ιών, αποφάσισε πως ο νέος κοροναϊός προκαλεί ένα οξύ αναπνευστικό σύνδρομο και για τον λόγο αυτό τον ονομάτισε ως SARS-CoV-2.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας