Η εταιρία Stem-Health Hellas ανακοινώνει ότι το εργαστήριο για την επεξεργασία ομφαλοπλακουντιακού αίματος και τη φύλαξη βλαστοκυττάρων, που είναι εγκατεστημένο εντός του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία "Stem-Health Hellas S.A." που συστάθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, από κοινού με το ΜΗΤΕΡΑ και τη μητρική "Stem-Health SA.", είναι η πρώτη Τράπεζα Φύλαξης Βλαστοκυττάρων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Στόχος της είναι να καλύψει πρωτίστως τις ανάγκες των δύο μαιευτηρίων του Ομίλου (ΜΗΤΕΡΑ-ΛΗΤΩ) και να συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου τραπεζών βλαστοκυττάρων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται, ότι η"Stem-Health Hellas S.A." προσφέρει τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας στην επεξεργασία και φύλαξη βλαστοκυττάρων, καθώς αξιοποιεί την τεχνολογία και τεχνογνωσία μιας από τις πιο έμπειρες Αμερικανικές Τράπεζες βλαστοκυττάρων, τη New England Cord Blood Bank (NECBB) που εδρεύει στη Βοστόνη, μεσος στόχος της Stem-Health Hellas S.A. είναι να διαπιστευθεί από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Οργανισμό FACT-NetCord.

Όπως επισημαίνεται, η Stem-Health Hellas αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο των Τραπεζών Φύλαξης βλαστοκυττάρων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, θα συμμετέχει με υψηλές αξιώσεις στην ανάπτυξη ερευνητικών εφαρμογών στο χώρο των βλαστοκυττάρων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ερευνα στην Ευρώπη για το παράνομο εμπόριο και τη φορολόγηση των προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]
ΠΟΕΔΗΝ: Απέτυχαν τα απογευματινά χειρουργεία - ΟΕΝΓΕ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ