Ρόλο γιατρού προσπαθούν να παίξουν πολλοί καταναλωτές φέρνοντας στα όριά τους, τους φαρμακοποιούς. Τακτική, που όμως βάζει σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία, υποστηρίζουν εκπρόσωποι του κλάδου, στερώντας παράλληλα τα απαραίτητα από αυτούς που τα έχουν ανάγκη. 

Μία επιστημονική τοποθέτηση περί κοροναϊού και της συμπτωματολογίας της νόσου αρκεί για να ωθήσει ανθρώπους  στους πάγκους των φαρμακείων.  

Τελευταίο κρούσμα τα οξύμετρα, τα οποία μετρούν  το ποσοστό του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα . Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του ΕΟΔΥ, με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο ιός μπορεί να προκαλέσει ήπια γριπώδη συμπτωματολογία όπως:

  • πυρετό
  • βήχα
  • δυσκολία στην αναπνοή
  • μυαλγίες
  • καταβολή

Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν σοβαρή πνευμονία, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, σήψη και σηπτικό σοκ και θάνατος.

Η άρρηκτη πια σύνδεση μέσα στο μυαλό των καταναλωτών του νέου ιού με λοιμώξεις του αναπνευστικού, τους έχει ωθήσει σε συμπεριφορές όπως μαζικές αγορές οξυμέτρων, ευελπιστώντας ότι με αυτή τη συσκευή, αν και οι ίδιοι δηλώνουν φωναχτά ότι δεν είναι γιατροί,θα ελέγχουν τα επίπεδα του οξυγόνου τους, προλαβαίνοντας τα χειρότερα με την έγκαιρη είσοδό τους σε κάποιο νοσοκομείο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις