Στον όμιλο Affidea, ‘’υγεία είναι πάνω απ’ όλα! Με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό σε ετοιμότητα και ικανό να εργαστεί σε καθεστώς πανδημίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους εξεταζόμενους, και τα πληροφοριακά συστήματα να λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο, η Affidea συνεχίζει πλήρως το έργο της για την προάσπιση της υγείας και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Παράλληλα, στέκεται στο πλευρό της Πολιτείας και συνεισφέρει στην προσπάθειά της για την αντιμετώπιση της πανδημίας με όλους τους τρόπους και τα διαθέσιμα μέσα.’’

Η Affidea ανακοίνωσε ότι σε όλα τα εργαστήρια της Affidea, προστέθηκε μετά την ανίχνευση αντισωμάτων έναντι της COVID-19 και τον μοριακό έλεγχο με Real-Time PCR, μία νέα μέθοδος ταχείας ανίχνευσης του Αντιγόνου του SARS-CoV-2 (Rapidtest).Η εξέταση πραγματοποιείται με λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των μονάδων της Affidea[1].

Η Affidea σημειώνει ότι συνεργάζεται με τους πλέον αξιόπιστους οίκους Αμερικής και Ευρώπης, προσφέροντας μια «in vitro» διαγνωστική ταχεία δοκιμασία για την ποιοτική ανίχνευση του αντιγόνου (Ag)SARS-CoV-2 σε δείγματα ανθρώπινων ρινοφαρυγγικών επιχρισμάτων, από άτομα που πληρούν τα κλινικά ή/και επιδημιολογικά κριτήρια για COVID-19. Οι οίκοι είναι εγκεκριμένοι με FDA (EUA), έχουν CE-IVD και έχουν πάρει έγκριση επείγουσας χρήσης( ΕUA) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Η δοκιμή αντιγόνου δοκιμάζει αξιόπιστα και γρήγορα, άτομα που είναι ύποπτα για SARS-CoV-2, με αποτελέσματα έτοιμα σε 30 λεπτά, επιτρέποντας ενημερωμένες αποφάσεις θεραπείας. Η δοκιμή αντιγόνου ελέγχει με ακρίβεια άτομα με γνωστή έκθεση σε μολυσμένους ασθενείς με SARS-CoV-2, παρέχοντας γρήγορες απαντήσεις σχετικά με την κατάσταση της μόλυνσης. Θα πρέπει να γίνεται μέσα στις πρώτες 7 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, καθώς μετά την 7η ημέρα η ευαισθησία της μεθόδου μειώνεται.

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος και επίταση των συμπτωμάτων του ασθενούς, συνιστάται επιβεβαίωση με εξέταση ανίχνευσης του γονιδιώματος PCR.

Το τεστ για αντιγόνο (Ag) SARS-CoV-2, με βάση κλινικές μελέτες, έχει ευαισθησία 93,3% (95% CI: 83,8-98,2%) και ειδικότητα 99,4% (95% CI: 97,0-100%). Τα κλινικά δείγματα προσδιορίστηκαν ως θετικά ή αρνητικά με χρήση μιας μεθόδου αναφοράς RT-PCR, η οποία αποτελεί τη μέθοδο αναφοράς. Τα δείγματα που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη ήταν με πιθανολογούμενη έκθεση στην COVID-19 ή όσα είχαν παρουσιάσει συμπτώματα μεταξύ 1ης και 7ης ημέρας.

Γενικά, οι δοκιμές αντιγόνου έχουν υψηλή εξειδίκευση, αν και δεν είναι τόσο ευαίσθητες όσο οι μοριακές δοκιμές που ενισχύουν την αλληλουχία ιού DNA ή RNA στόχου για να δείξουν την παρουσία του ιού σε ένα δείγμα. Επομένως, για να αντισταθμιστεί η πιθανή μείωση της ευαισθησίας μιας δοκιμής αντιγόνου, τα αρνητικά αποτελέσματα πρέπει να αναλυθούν μαζί με επιπρόσθετους παράγοντες του ασθενούς, όπως το ιστορικό έκθεσης του COVID-19, τα κλινικά συμπτώματα, τα πρόσθετα αποτελέσματα των δοκιμών, για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση της διάγνωσης και της επακόλουθης θεραπείας του ασθενούς. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σας.

Για την επικοινωνία σας με τα Διαγνωστικά Κέντρα Affidea μπορείτε να

-καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της κάθε μονάδας. Βρείτε εδώ το τηλέφωνο του Κέντρου που επιθυμείτε.
-στέλνετε e-mail στο[email protected] ή στο e-mail του Κέντρου που σας ενδιαφέρει.
-προγραμματίσετε το ραντεβού σας για εξέταση και ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις μέσω της ιστοσελίδας www.affidea.gr


[1] Η εξέταση rapid test δεν πραγματοποιείται προς το παρόν στην Affidea Βάρης και Central.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Αφρικανική σκόνη: Πού είναι το υπουργείο Υγείας;