Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου. Τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της νόσου, καθώς οι στοχευμένες θεραπείες έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση επιβίωσης, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο παθολόγος -ογκολόγος του ογκολογικού νοσοκομείου ΄Άγιοι Ανάργυροι΄ κ. Επαμεινώνδας Σαμαντάς, σε επιστημονική εκδήλωση, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στην 3η Επιστημονική Ημερίδα συμμετείχαν νέοι γιατροί, ογκολόγοι, χειρουργοί, ακτινοθεραπευτές και ανακοινώθηκαν οι νεότερες εξελίξεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα και τον καρκίνο του μαστού, καθώς αποτελούν δύο από τις συχνότερες μορφές καρκίνου παγκοσμίως.

Πρόσφατα στοιχεία για τις στοχευμένες θεραπείες (Τyrosine Κinase Ιnhibitors) που φαίνεται να αποτελούν την εξέλιξη στη διαχείριση του καρκίνου του πνεύμονα, παρουσίασε ο καθηγητής Ογκολογίας του Christie Hospital, NHS Trust στο Manchester της Μεγ.

Βρετανίας κ. N.Thatcher, στην ομιλία του με θέμα «Στοχευμένες θεραπείες - Νέα Μόρια στον Καρκίνο του Πνεύμονα».

Νεότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη δυνατότητα για μια ακόμη αποτελεσματική επιλογή στη δεύτερης γραμμής ορμονοθεραπεία του μεταστατικού καρκίνου με τη χορήγηση φουλβεστράνης λόγω διαφορετικού μηχανισμού δράσης σε σχέση με τις διαθέσιμες ορμονοθεραπείες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας