Δωρεάν κυτταρολογικούς ελέγχους (τεστ – Παπ) στις γυναίκες που απευθύνονται στα κοινωνικά πολυϊατρεία που λειτουργούν οι «Γιατροί του Κόσμου» στην Αθήνα και το Πέραμα, αλλά και στις κινητές μονάδες της Οργάνωσης, που περιοδεύουν στην περιφέρεια, παρέχει το Μαιευτήριο Λητώ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν κυτταρολογικών ελέγχων του Λητώ, εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, και περιλαμβάνει 30 παπ- τεστ το μήνα, για την κάλυψη των γυναικών αυτών.

Το Λητώ, ανταποκρίθηκε με ευαισθησία στο αίτημα της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια των “Γιατρών του Κόσμου” για δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τα Pap-tests παραλαμβάνονται κάθε μήνα από το Λητώ, το οποίο -κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας από τους ιατρούς κυτταρολόγους του- αποστέλλει τα αποτελέσματα στους εθελοντές ιατρούς των Γυναικολογικών Ιατρείων των “Γιατρών του Κόσμου”.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας Δρ. Άννα Μαΐλλη ευχαρίστησε το Λητώ για την άμεση ανταπόκριση και την ουσιαστική στήριξη του έργου τους και τόνισε: «Το τεστ Παπανικολάου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προληπτικές εξετάσεις για κάθε γυναίκα, επομένως για εμάς η χορηγία του Μαιευτηρίου Λητώ αποτελεί δώρο ζωής. Με την προσφορά αυτή διευρύνεται η δυνατότητα να τους προσφέρουμε την πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη που δικαιούται να λαμβάνει κάθε άνθρωπος. Οι πληθυσμοί, άλλωστε, που στηρίζουν οι δράσεις των ΓτΚ είναι άτομα που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην πρόσβασή τους στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας».

Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία ο Διευθύνων Σύμβουλος του Μαιευτηρίου Λητώ κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος επισήμανε ότι: «Το Μαιευτήριο Λητώ, στα 44 χρόνια της ιστορίας του, έχοντας πρωτοστατήσει στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των “Γιατρών του Κόσμου”. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην πρόσβαση σε δομές υγείας και κυρίως στην κυτταρολογική εξέταση (Pap-test), για την πρόληψη και πρόωρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ως Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, να μην ξεχνούν ότι μια τόσο σημαντική εξέταση όπως το Pap-test, μπορεί να σώσει ζωές».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα