Κι αυτό γιατί τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά και σημαντικά για τις γυναίκες που θέλουν να αντιμετωπίσουν το δύσκολο πρόβλημα της υγείας τους με τον λιγότερο επώδυνο κι επεμβατικό τρόπο, που τους εξασφαλίζει παράλληλα το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα από όλες τις άλλες χειρουργικές επιλογές.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής AIMIS (American Institute of Minimally Invasive Surgery) και το Κυπριακό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής CIMIS (Cyprus Institute of Minimally Invasive Surgery) επεκτείνονται και στον τομέα της Χειρουργικής Γυναικολογίας, με τη χρήση του τεχνολογικά ξεχωριστού και μοναδικού στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, Ρομποτικού Συστήματος daVinci Xi 4 Arm 3D HD, συνάπτοντας συνεργασίες με εξειδικευμένους στη Ρομποτική Χειρουργική, χειρουργούς, οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομα και την πορεία τους, με την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λεγόμενων «δύσκολων περιστατικών καρκίνου».

Στο πλαίσιο αυτό, το Ινστιτούτο AIMIS ανακοινώνει τη συνεργασία του, με τον εξειδικευμένο στη Ρομποτική Χειρουργική και διακεκριμένο Μαιευτήρα - Χειρουργό Γυναικολόγο - Διπλωματούχο Γυναικολογικής Χειρουργικής Ογκολογίας, Δρα Άγγελο Σιούτα MD, PhD, ο οποίος διατέλεσε Δ/ντής της Γυναικολογικής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Karolinska της Σουηδίας, ενός εκ των εκ των μεγαλύτερων κέντρων Γυναικολογικής Ογκολογίας στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει ο Δρ Σιούτας: “Η Ρομποτική Χειρουργική στη γυναικολογία αποτελεί την εξέλιξη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής με πιο σύγχρονα μέσα. Η εφαρμογή της στην καθημερινή χειρουργική πρακτική έχει πλέον καθιερωθεί ως εξαιρετικά πολύτιμη σε όλο το Δυτικό κόσμο. Η Ρομποτική Χειρουργική είναι ένας από τους κύριους λόγους που δεν μας φοβίζει πλέον η χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου λαπαροσκοπικά, καθώς έχουμε το επιδιωκόμενο ογκολογικό αποτέλεσμα ελαχιστοποιώντας τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, την παραμονή στο νοσοκομείο, το γενικότερο χρόνο ανάρρωσης και, φυσικά, ελαχιστοποιεί τον πόνο για την ασθενή. Επιπλέον, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε επεμβάσεις σε ανατομικά ιδιαιτέρως δυσπρόσιτες περιοχές».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]