Σεμινάριο με τίτλο ‘’Δυσφαγία και Τραχειοστομία: Διεπιστημονική Προσέγγιση, Διάγνωση – Θεραπεία’’, θα διεξαχθεί στις 4-5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Η ολοκληρωμένη θεωρητική κατάρτιση αναφορικά με την αξιολόγηση και αντιμετώπιση του ασθενούς με Δυσφαγία και Τραχειοστομία.
  • Η πρακτική εξάσκηση και εξοικείωση των συμμετεχόντων σε όλα τα στάδια Αξιολόγησης και Παρέμβασης.
  • Η αποδοχή του ρόλου της διεπιστημονικής ομάδας στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από την κ. Ανατολή Παταρίδου, Χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο Κεφαλής και Τραχήλου-Παιδο-ΩΡΛ, Επιστημονικού Συνεργάτη Νοσοκομείου Υγεία –Μητέρα και Γιαννίκα Πατρίσια, Λογοθεραπευτρια, MA, CCC SUP.

Όπως σημειώνει η κα Παταρίδου, ‘’Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την τάση για ολοένα βελτιούμενη ποιότητα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτός είναι ο  βασικός λόγος που ασχολούμαι χρόνια με τη δυσφαγία και τραχειοστομία και συμμετέχω ενεργά στην εκπαίδευση όλων των ειδικοτήτων που απαρτίζουν τη διεπιστημονική ομάδα που ασχολείται με αυτούς τους ασθενείς. Στόχος είναι να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν μια τόσο δύσκολη καθημερινότητα, η οποία σχετίζεται με σοβαρές διαταραχές στις βασικές λειτουργίες όπως η Σίτιση και η Αναπνοή, να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα στη ζωή τους.’’

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα