Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα "Οι υπηρεσίες Εργοθεραπείας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού κύματος" από τη διεθνώς διακεκριμένη εργοθεραπεύτρια Hanneke Van Bruggen (Hon. Dscie, FWFOT, Adjunct Prof. Dalhousie University, Canada  Director of Facilitation and Participation of Disadvantaged Groups) και την εργοθεραπεύτρια της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινίτειο Νοσοκομείο, κ.Πόλυ Σκαλτσή (MSc), η οποία είναι και διδάσκουσα του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η κα Van Bruggen τίμησε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με μία ακόμη διάλεξη με θέμα "Εργοθεραπεία και φτώχεια", η οποία διεξήχθη την επόμενη ημέρα αποκλειστικά για τους φοιτητές Εργοθεραπείας του Κολλεγίου.

Στην εκδήλωση προς τιμήν την κας Λίνας Σύρρου-Κωστάκη, απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος στην καθηγήτρια, για τη μακροχρόνια προσφορά της στην ίδρυση και ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών Εργοθεραπείας στην Ελλάδα.  Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μετονόμασε το Εργαστήριο Εργοθεραπείας του σε "Activities of Daily Living Lab “Lina Sirrou-Kostaki Lab".

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης "DevelopingU 2017" που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]