Στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Grand Serai θα πραγματοποιηθεί, η Πανελλήνια Ενημερωτική Εκδήλωση για την Θαλασσαιμία, στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2019. Η Εκδήλωση αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) αφού συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού πασχόντων από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Φέτος φιλοξενείται στην πόλη των Ιωαννίνων και πραγματοποιείται με τη σημαντική πρωτοβουλία και συνεργασία του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου, με τον αριθμό  των συμμετεχόντων να ξεπερνάει τους 500 σύμφωνα με τα στοιχεία των προεγγραφών.

ν

Η έναρξη της Εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 16.00 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στη 13.00 μ.μ. Η Τελετή Έναρξης θα λάβει χώρα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 19.00, στο ξενοδοχείο Grand Serai με την ενδιαφέρουσα ομιλία της Συντονίστριας-Διευθύντριας του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης, κ. Ε. Χασαποπούλου, με θέμα «Γιατρός σε Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας – Γολγοθάς ή ευλογία;»

Διακεκριμένοι και έμπειροι Έλληνες ομιλητές από Πανεπιστημιακά και Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τα νεότερα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα στο τομέα της Θαλασσαιμίας και της Δρεπανοκκυταρικής Νόσου. Βασικός στόχος του επιστημονικού προγράμματος είναι η Εκπαίδευση και η Ενημέρωση των πασχόντων σε θέματα της νόσου και η άμεση επικοινωνία τους με τους θεράποντες ιατρούς για θέματα που τους απασχολούν. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρόγραμμα έχει δομηθεί με τέτοιο  τρόπο ώστε να  αποτελέσει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των πασχόντων και  των θεραπόντων  ιατρών για σημαντικά ιατρικά θέματα της νόσου.

Στο επίκεντρο των ενδιαφερουσών ομιλιών θα τεθούν θέματα όπως: Καρδιολογικές επιπλοκές, Ενδοκρινολογικά Θέματα - Κύηση στις Αιμοσφαιρινοπάθειες, Γονιδιακή θεραπεία, Παρακολούθηση χρόνιων επιπλοκών, Εμβολιασμοί, Αποσιδήρωση και νέα φάρμακα στη Θαλασσαιμία, Αιμοδοσία, Ιατρικές Αντιπαραθέσεις σε θέματα Αγωγής και άλλα θεσμικά θέματα.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδω.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου και να προβούν στην  ηλεκτρονική εγγραφή τους διασφαλίζοντας τη δωρεάν συμμετοχή τους στο συνέδριο.