Με ένα δεκαήμερο ειδικών εξετάσεων απέναντι στη συνηθέστερη νόσο των καπνιστών, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center συμμετέχει στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (20 Νοεμβρίου).

Στο πλαίσιο αυτό και για το χρονικό διάστημα 19 – 29 Νοεμβρίου 2019, τα Πνευμονολογικά τμήματα του νοσηλευτικού κέντρου προσφέρουν, κατόπιν ραντεβού, σε προνομιακή τιμή έναν πλήρη πνευμονολογικό έλεγχο, ο οποίος θα συνδυαστεί με εξατομικευμένες συμβουλευτικές οδηγίες στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος.

Το ειδικό «πακέτο» εξετάσεων που προσφέρεται στην ειδική τιμή των 30 ευρώ, περιλαμβάνει:

·       Σπιρομέτρηση

·       Οξυμετρία

·       Κλινική εξέταση από Πνευμονολόγο

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο 210.6972004 (κατά τις ώρες 08:00-16:00) για να κλείσουν το ραντεβού τους ή να στείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] 

Επισημαίνεται ότι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια αποτελεί νόσο των πνευμόνων, κατά την οποία η στένωση των βρόγχων προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Κύρια αιτία της παραμένει το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, η ατμοσφαιρική ρύπανση και το ιστορικό λοιμώξεων στην παιδική ηλικία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), ακόμη και ο πρωινός βήχας των καπνιστών θα πρέπει στο εξής να θεωρείται νόσος. Τα στοιχεία του Π.Ο.Υ. καταγράφουν δραματική αύξηση της νόσου, με 450.000.000 πάσχοντες με ΧΑΠ σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα είναι η τέταρτη αιτία θανάτου, με 3.000.000 θύματα ετησίως και συνεχείς αυξητικές τάσεις. Στη χώρα μας, οι επίσημες πνευμονολογικές μελέτες δείχνουν ότι 800.000 Έλληνες πάσχουν από τη νόσο, με τους μισούς από αυτούς να μην το γνωρίζουν.