Τι είναι φυσιολογικό να ξεχνάμε και τι όχι; Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία της μνήμης; Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ; Πού θα πρέπει να απευθυνθεί κανείς για να ζητήσει βοήθεια;

Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα που μας απασχολούν όλους θα απαντήσει στην ομιλία της η νευροψυχολόγος και υπεύθυνη του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης, Όλγα Λυμπεροπούλου, στην πρώτη εκδήλωση του Cafe Scientifique για το 2020, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 7 μμ, στο καφέ Μύρτιλλο (μετρό Πανόρμου), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ομιλήτρια

Η Όλγα Λυμπεροπούλου είναι νευροψυχολόγος με ειδίκευση στην Τρίτη Ηλικία και τις Άνοιες και από το 2000 εργάζεται καθημερινά με ηλικιωμένους, ανθρώπους με άνοια και τις οικογένειές τους. Είναι υπεύθυνη του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης όπου ασχολείται με την προληπτική συμβουλευτική, την αξιολόγηση των νοητικών λειτουργιών ατόμων μέσης και τρίτης ηλικίας, την εφαρμογή προγραμμάτων νοητικής ενδυνάμωσης για ανθρώπους με άνοια και τη συμβουλευτική φροντιστών. Επιδιώκει να μεταδώσει στο ευρύ κοινό με απλό και κατανοητό τρόπο επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τις άνοιες και τη φροντίδα της υγείας του εγκεφάλου.

Ταξίδι στον κόσμο των επιστημών από το Cafe Scientifique

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός Cafe Scientifique, περιμένει τους φίλους της γνώσης να τους μυήσει σε σημαντικά επιστημονικά θέματα.

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα, στις 7μμ, στο καφέ Μύρτιλλο (μετρό Πανόρμου, Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (Πρώην ΚΑΠΑΨ), Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι 2110123176 https://myrtillocafe.gr/en/home/). Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, αλλά υπάρχει μια ελάχιστη κατανάλωση 3 ευρώ. Δεν γίνονται κρατήσεις - για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας την ημέρα της εκδήλωσης.

Το CAFE SCIENTIFIQUE είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που προσφέρει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.