Το Συνέδριο του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελέτης & Εκπαίδευσης στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Λοιμώξεων, με τίτλο «Λοιμώξεις στο Σταυροδρόμι του 2020»,  θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Οκτωβρίου έως 1  Νοεμβρίου 2020, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την επιστημονική  κοινότητα, αφού εκτός των άλλων σοβαρών λοιμώξεων που θα συζητηθούν, κύριο θέμα του θα αποτελέσουν οι εξελίξεις της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 και της λοίμωξης COVID 19 που μπορεί να προκαλέσει.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν έγκριτοι επιστήμονες με βασικούς ομιλητές και μέσα από την επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα αναλυθούν, εκτός ενός μεγάλου φάσματος λοιμώξεων, όλες οι εξελίξεις της πανδημίας, επιδημιολογικά και ιατρικά, καθώς και ζητήματα κοινωνικής και πολιτικής προστασίας.

Επίσης θα αναλυθούν, θέματα μετάλλαξης του ιού, ανοσίας, δυνατότητες θεραπείας - πιθανού εμβολίου και αποτελεσματικότητάς του, καθώς και όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πρόληψης και  ελέγχου των λοιμώξεων.

Το συνέδριο «Λοιμώξεις στο Σταυροδρόμι του 2020» τελεί υπό την Αιγίδα των: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Δήμος Αθηναίων.

Η  Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 & ώρα 20:00 στην αίθουσα Μακεδονία (ΑΒ), με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή κ. Σωτήριο Τσιόδρα στη διάλεξη με θέμα: COVID-19 στην Ελλάδα: αντιμετώπιση πρώτου κύματος, προοπτικές.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο