Με κεντρικό μήνυμα ‘ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ’, το κατάστημα Public στην πλατεία Συντάγματος σε συνεργασία με το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης της Marfin Egnatia Bank, Marfin ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ + ΥΓΕΙΑ και τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ τιμούν για δεύτερη συνεχή χρονιά τη Γυναίκα, διοργανώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης για τη σημασία της πρόληψης και προσφέρουν 500 δωρεάν προληπτικούς ελέγχους (TEST PAP) στα νοσοκομεία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Δ.Θ.Κ.Α.

ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ και το συνεργαζόμενο Πολυϊατρείο- Διαγνωστικό Κέντρο ΛΗΤΩLAB στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στις γυναίκες που θα επισκεφθούν το Public στο διάστημα μεταξύ 12 και 14 Μαρτίου, και θα συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, προσφέρεται ένα δωρεάν TEST PAP σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η ημερίδα με την οποία και θα κορυφωθεί η εκστρατεία ενημέρωσης, θα περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες:

  • υγεία και πρόληψη
  • ομορφιά και ευεξία
  • συμβουλευτική πάνω στο ρόλο που καλείται να παίξει η γυναίκα – μητέρα σήμερα.

Την ημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Διευθύνων Σύμβουλος του Mαιευτηρίου ΛΗΤΩ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, μαιευτήρας-γυναικολόγος, κ.Λεωνίδας Παπαδόπουλος, o Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Marfin Egnatia Bank, κ.

Θάνος Σοφιός, εκπρόσωποι φορέων με κοινωνική δράση όπως το ‘Άλμα Ζωής’ και η ‘Ελληνική Κυτταρολογική Εταιρεία’, η κα. Έλενα Κουντουρά, η κα Βάσια Τριφύλλη και άλλες γνωστές γυναίκες, που θα λειτουργήσουν ως πρέσβειρες της συνολικής προσπάθειας και θα βρεθούν στο κατάστημα για να ανταλλάξουν απόψεις και να καθοδηγήσουν με τις συμβουλές τους τις επισκέπτριες του Public.

Ειδικοί από το χώρο της ομορφιάς αλλά και της διατροφής θα παρέχουν πολύτιμες συμβουλές για την ανάδειξη της γυναικείας ομορφιάς, ενώ η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συμβουλές γιατρών, παιδαγωγών και παιδοψυχολόγων, σε μητέρες, αλλά και σε γυναίκες που θέλουν ή πρόκειται να γίνουν μητέρες.

Η ανάληψη της συγκεκριμένης δράσης δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος σε συχνότητα σε γυναίκες κάτω των 45 ετών, ενώ στη χώρα μας περίπου 600 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας κάθε χρόνο.

Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία επιτρέπουν σημαντικά περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς το 70% των κρουσμάτων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι θεραπεύσιμα εάν διαγνωστούν έγκαιρα.
Με την πεποίθηση ότι μια απλή εξέταση όπως είναι το TEST PAP, μπορεί να αποβεί σωτήρια, τα καταστήματα Public, το πρόγραμμα ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ + ΥΓΕΙΑ της Marfin Egnatia Bank και ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσκαλούν τις γυναίκες να πάρουν μέρος στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και πάνω από όλα να κάνουν την πρόληψη στάση ζωής.

Οι εκατό πρώτες αναγνώστριες του Iatronet, που συμπλήρωσαν τη φόρμα συμμετοχής, θα παρακολουθήσουν την ημερίδα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου από τις 5.00 μμ. έως τις 8.00 μμ. στο κατάστημα Public του Συντάγματος και θα επωφεληθούν ενός δωρεάν TEST PAP.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα