Οι Γερμανοί πολίτες  θα πρέπει να αναμένουν με βεβαιότητα από την ερχόμενη εβδομάδα τον ακριβή σχεδιασμό των νέων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

"Η επόμενη εβδομάδα θα φέρει σημαντικές αλλαγές και αποφάσεις", δήλωσε συγκεκριμένα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, στο Βερολίνο μετά το πέρας της συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου για τον κορωνοϊό.

Ο στόχος είναι η 15η Οκτωβρίου, όταν και πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα. Πάντως ακόμη δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις.

Νέο μοντέλο καραντίνας

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων αλλά και του επερχόμενου χειμώνα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ήδη συμφωνήσει κατ' αρχήν σε ορισμένα μέτρα, τα οποία θα πρέπει τώρα να εφαρμοστούν. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ένα νέο μοντέλο καραντίνας, μια νέα στρατηγική πραγματοποίησης τεστ για κορωνοιό και νέους κανόνες εισόδου που αφορούν τους ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου.

Ο προγραμματισμένος νέος κανονισμός καραντίνας προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου μπορούν να μειώσουν την υποχρεωτική καραντίνα τους από 10 σε 5 ημέρες, εάν παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα από το τεστ, είπε ο Seibert.

Επιπλέον, μια "ψηφιακή ταξιδιωτική καταχώρηση" που θα είναι διαθέσιμη από την 1η Νοεμβρίου -  θα προορίζεται για την ψηφιακή προώθηση των δεδομένων αυτών που εισέρχονται στη χώρα απευθείας στις υγειονομικές αρχές.

Επιπλέον, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει τη μαζική χρήση νέων γρήγορων τεστ κορωνοϊού. Ο Seibert εξέφρασε και πάλι ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στη Γερμανία. "Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί", είπε. Ορισμένες περιοχές θα προσεγγίσουν επικίνδυνα οριακές τιμές.

Οι διαφορετικοί κανονισμοί των κρατιδίων θα παραμείνουν

Στο μέλλον, επίσης, θα υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί από κρατίδιο σε κρατίδιο όσον αφορά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού- όπως για παράδειγμα, οι κανόνες καραντίνας για τους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, το υπουργείο στοχεύει με την σχεδιαζόμενη διάταξη  σε ένα "εθνικό κανονιστικό πλαίσιο". Ωστόσο, τα ομοσποδιακά κρατίδια θα μπορούν να εκδώσουν τις δικές τους οδηγίες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο