Η Mylan  και ο εταίρος Biocon  έλαβαν ευρωπαϊκή έγκριση για βιοομοειδές προϊόν ινσουλίνης. 

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Αυστραλίας, η Therapeutic Goods Administration (TGA), έδωσε επίσης στη θεραπεία το πράσινο φως.

Πρόκειται για προγεμισμένο στυλό μιας χρήσης για άτομα με διαβήτη και είναι το πρώτο βιοομοειδές από το κοινό χαρτοφυλάκιο της Biocon και της Mylan που θα εγκριθεί στην Ευρώπη.

Οι επιχειρήσεις έχουν μακρόχρονη συνεργασία, η οποία ξεκίνησε το 2013, όταν η Actavis αποχώρησε από την επιχείρηση για την ανάπτυξη βιοομοειδών προϊόντων ινσουλίνης.

Ο διαβήτης είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της φαρμακευτικής βιομηχανίας, με τους ερευνητές να εκτιμούν ότι μέχρι το 2030, το παγκόσμιο κόστος πρόληψης και θεραπείας θα μπορούσε να φτάσει σχεδόν το  μισό τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ο πρόεδρος της Mylan, Rajiv Malik, δήλωσε: "Οι επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε για να αναπτύξουμε και να κατασκευάσουμε ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο πολύπλοκων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του βιοομοειδούς ινσουλίνης, είναι ένας τρόπος να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας να επεκτείνουμε την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρική".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία