Η παγκόσμια αγορά αντισυλληπτικών για τις γυναίκες  εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί κατά 8,5% την περίοδο 2018-2023. Η ανάγκη να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ιδίως για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εφηβεία, προσδιορίζει την πορεία της σχετικής αγοράς. Επίσης, οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες, οι οποίες προωθούν τη χρήση αντισυλληπτικών για την αποφυγή περιττών γεννήσεων και τα οφέλη για την υγεία από τη χρήση αντισυλληπτικών, αποτελούν επιπλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αγοράς. 

Σύμφωνα με έρευνες, το ποσοστό των αμβλώσεων στην Ευρώπη μειώθηκε  περισσότερο από 40% τα τελευταία 25 χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί πολλές ομάδες κατά της άμβλωσης  σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη τα τελευταία χρόνια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη, το ποσοστό εφηβικής εγκυμοσύνης είναι σημαντικά υψηλότερο από ό, τι σε άλλα κράτη.

Έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2016, αναφέρει ότι εκείνη την χρονιά υπήρχαν 62 εκατομμύρια Αμερικανίδες που βρίσκονταν σε αναπαραγωγική ηλικία   (15-44 ετών). Περίπου 43 εκατομμύρια εξ αυτών (70%) διέτρεχαν κίνδυνο ακούσιας εγκυμοσύνης, δηλαδή ήταν σεξουαλικά ενεργές αλλά δεν ήθελαν να μείνουν έγκυες. Ωστόσο, θα μπορούσε αυτό να συμβεί εάν αποτύχγαναν να χρησιμοποιήσουν μια μέθοδο αντισύλληψης σωστά και με συνέπεια.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναγνώρισε την ανάγκη περιορισμού αυτής της αύξησης ανεπιθύμητων κυήσεων και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και την πρόληψη ανεπιθύμητων αμβλώσεων ή κυήσεων, δίνοντας έμφαση στη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό