Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals Inc επέκτειναν την κλινική δοκιμή του φαρμάκου sarilumab για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα ως θεραπεία για τον κορωνοϊό σε ασθενείς που βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι οι εγγραφές για τη δοκιμασία του sarilumab, που είναι μονοκλωνικό αντίσωμα, ξεκίνησαν  στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Ρωσία. Οι κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ άρχισαν την περασμένη εβδομάδα.

Στην κλινική δοκιμή αναμένεται να εγγραφούν  περίπου 300 ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον SARS-COV-2.

Ο νέος κορωνοϊός, έχει μολύνει περισσότερους από 700.000 ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Οι γιατροί έχουν δει ότι πολλοί από εκείνους που είναι σοβαρά άρρωστοι από το SARS-CoV2 βιώνουν μια επονομαζόμενη θύελλα κυτοκινών, η οποία συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλεί υπερβολικές αντιδράσεις και προσβάλλει τα όργανα του σώματος. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι φάρμακα που μπορούν να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των μονοκλωνικών αντισωμάτων, μπορεί να είναι χρήσιμα για τον περιορισμό αυτής της αυτοάνοσης απάντησης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τους περισσότερους νοσούντες φθάνοντας τις 130.000 περιπτώσεις με COVID-19.

Η Ιταλία και η Ισπανία, από την άλλη, είναι δύο από τις χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορψνοιό οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο, αντίστοιχα.

Η Regeneron ηγείται της δοκιμής στις Η.Π.Α., ενώ η Sanofi διεξάγει δοκιμές εκτός των ΗΠΑ

 


 

 
 
 
 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης