Συνεργασία με την Ευρωκλινική Παίδων, ξεκίνησε η εταιρεία Dentolife, θυγατρική της εταιρίας φύλαξης βλαστικών κυττάρων Biohellenika, την περασμένη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.

Σκοπός της συνεργασίας, είναι η αποκλειστική φύλαξη από την Dentolife, των βλαστικών κυττάρων από τον πολφό των νεογιλών δοντιών, των παιδιών που περιθάλπονται στην Ευρωκλινική.

Έτσι, δίνεται η ευκαιρία συλλογής βλαστικών κυττάρων σε όσα παιδιά δεν συνέλεξαν το πολύτιμο αυτό υλικό κατά τη στιγμή της γέννησής τους ή που κρίθηκαν ακατάλληλα ή τα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει για θεραπευτική χρήση.

Η χρήση των νεογιλών δοντιών γίνεται για την επεξεργασία και την κρυοσυντήρηση των βλαστικών κυττάρων που περιέχονται στον πολφό τους, κατά την ηλικία των 6 έως 13 ετών και κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής τους πτώσης.

Με αφορμή τη συνεργασία, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Biohellenika, Δρ. Γ. Κολιάκος τόνισε ότι η έρευνα και αξιοποίηση των βλαστικών κυττάρων παρουσιάζει ιδιαίτερες προοπτικές και ότι η συνεργασία αυτή, μπορεί να βοηθήσει ένα μεγάλο αριθμό παιδιών να αποκτήσουν μία ‘δεύτερη ευκαιρία’ για να φυλάξουν αυτό το τόσο πολύτιμο υλικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]