Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Σαράντης σε 'neutral' από 'outperform' και μείωση της τιμής-στόχου στα 3,5 ευρώ ανά μετοχή, από 8 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Alpha Finance, με έκθεσή της στις 30/3.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Σαράντης το 2009-11 κατά περίπου 40%.

Επισημαίνει πως ο όμιλος αντιμετωπίσει αρκετές 'απειλές', όπως για παράδειγμα η μειωμένη ζήτηση, οι απώλειες από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στην ΝΑ Ευρώπη, εκτιμώντας πως τα ρίσκα αυτά έχουν ήδη προεξοφληθεί και πως το περιθώριο υποχώρησης από τα τρέχοντα επίπεδα είναι περιορισμένο.

Επίσης, εκτιμά πως το 2009 θα είναι δύσκολο γενικότερα για την εγχώρια αγορά, αναμένοντας μείωση του κύκλου εργασιών κατά 20%.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για γιορτές με υγεία
Χριστουγεννιάτικα δώρα ζωής - Το σήμερα και το αύριο των μεταμοσχεύσεων
Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας αν οι γιορτές σας φαίνονται ''δύσκολες''