Η εταιρεία Genzyme, ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη φαρμακευτική εταιρία Bayer HealthCare για τη μετάβαση των δικαιωμάτων του προϊόντος Campath/MabCampath (alemtuzumab) σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας στη Genzyme την κύρια υπευθυνότητα για την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση του πολλά υποσχόμενου θεραπευτικού σκευάσματος για την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η Genzyme διεξάγει ήδη δύο κλινικές μελέτες φάσης ΙΙΙ σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα - διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη θεραπευτική ουσία.

Επιπρόσθετα, η Genzyme απέκτησε τα δικαιώματα της εμπορικής εκμετάλλευσης (marketing) και διανομής του σκευάσματος Fludara (φωσφορική φλουδαραβίνη), σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο διευρύνει σημαντικά την παρουσία της Genzyme στην αιματολογία/ογκολογία.

Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και ως την πλήρη μετάβαση των προϊόντων, οι δύο εταιρείες (Genzyme και η Bayer HealthCare) θα συνεχίσουν να συνεργάζονται αρμονικά, με σκοπό τη διασφάλιση της παροχής των σκευασμάτων προς τους ασθενείς.

Ο Mark Enyedy, πρόεδρος του τμήματος Ογκολογίας και Σκλήρυνσης κατά πλάκας της Genzyme ανέφερε πως 'έχοντας ένα ευρύ για το χώρο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, σε συνδυασμό με μία μεγάλη σειρά υπηρεσιών γενετικού ελέγχου, η Genzyme είναι πλέον σε θέση να παρέχει στους ασθενείς και στους ιατρούς ένα εκτεταμένο σύνολο θεραπευτικών επιλογών συνεχούς περίθαλψης για τις αιματολογικές κακοήθειες.

Επιπρόσθετα, η ουσία alemtuzumab προσφέρει στους ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ένα δυνητικά σημαντικό θεραπευτικό πλεονέκτημα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διευθύνουμε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο περιμένουμε να συμβάλει σημαντικά στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρίας'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η αναερόβια άσκηση και τα οφέλη της
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο