Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού κέντρου αναφοράς για την αξονική και μαγνητική τομογραφία στην κεντρική μονάδα της Βιοϊατρικής στην Αθήνα, ανακοίνωσαν ο όμιλος Βιοιατρική και η GE Healthcare, μονάδα της General Electric Company, μετά τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο εταιριών.

Η Κεντρική Μονάδα της Βιοιατρικής είναι το πρώτο διαγνωστικό κέντρο στην Ευρώπη που είναι εξοπλισμένο και με τους δύο τομογράφους κορυφαίας τεχνολογίας της GE: το μαγνητικό τομογράφο MR750 3.0T και τον αξονικό τομογράφο CT750HD, το πρώτο παγκοσμίως σύστημα αξονικού τομογράφου με υψηλή ευκρίνεια (High Definition) και ιδιαίτερα χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Συγκεκριμένα, ο Αξονικός τομογράφος Discovery CT750HD θέτει νέα πρότυπα ευκρίνειας στην αξονική τομογραφία, προσφέροντας την εικόνα και τα εργαλεία που επιτρέπουν στους ειδικούς να κάνουν μία γρήγορη και σίγουρη διάγνωση, χρησιμοποιώντας έως και 83% λιγότερη ακτινοβολία σε σχέση με προηγούμενους αξονικούς τομογράφους.

Αντίστοιχα, ο μαγνητικός τομογράφος Discovery MR750 3.0T, είναι ένας από τους γρηγορότερους μαγνητικούς τομογράφους παγκοσμίως και με την μεγαλύτερή του ακρίβεια και ευκρίνεια εικόνας σε σύγκριση με προηγούμενους τομογράφους, είναι σε θέση να παρέχει στους ασθενείς τις πλέον συνολικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες διαγνωστικής απεικόνισης που υπάρχουν.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για δημιουργία κέντρου αναφοράς, σχετίζεται με τη δράση 'Healthymagination' της GE Healthcare, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, αλλά και της πρόσβασης σε αυτές, διεθνώς, δίνοντας ταυτοχρόνως τη δυνατότητα στους παρόχους ιατρικών υπηρεσιών να μειώσουν το κόστος περίθαλψης.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στη Βιοιατρική Αμπελοκήπων, ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Ευ. Σπανός, χαρακτήρισε «τίτλο τιμής» για τη Βιοϊατρική και για τη χώρα μας, τη στρατηγική συνεργασία με την General Electric International, μέσω της οποίας η Βιοιατρική καθίσταται τo πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς της GE στην αξονική και τη μαγνητική τομογραφία.

Ο κ. Σπανός σημείωσε πως η Βιοιατρική αποτελεί το μοναδικό ιατρικό διαγνωστικό εργαστήριο της χώρας μας που έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001 και έχει διαπιστευτεί με ISO 15189, με το οποίο έχουν διαπιστευτεί ελάχιστα μόνο Ευρωπαϊκά εργαστήρια.

Τόνισε επίσης πως διεθνή αναγνώριση της Βιοιατρικής αποτελεί η στρατηγική συνεργασία με τα ιατρικά εργαστήρια της Mayo Clinic για εξειδικευμένες και σπάνιες εργαστηριακές εξετάσεις μετά από ενδελεχή εκτίμηση της αξιοπιστίας του εργαστηρίου.

Ακόμη μία επιβεβαίωση της διεθνούς αναγνώρισης της Βιοιατρικής αποτελεί η επιλογή της ως Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς της Roche Diagnostics για πλήρη αυτοματοποίηση των εργαστηρίων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Healthcare κ. Ρεινάλντο Γκαρσία δήλωσε πως η συνεργασία με την Βιοιατρική όχι μόνο θα δώσει στους Έλληνες ασθενείς πρόσβαση στην πλέον σύγχρονη διαγνωστική τεχνολογία, αλλά θα δώσει από κοινού την δυνατότητα στις GE Healthcare και Βιοιατρική να εμβαθύνουν την συνεργασία τους στην εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής των διαγνωστικών απεικονίσεων.

Τόνισε επίσης πως η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για την GEHC και η Βιοιατρική ως εταιρεία αποτελεί ένα από τους στρατηγικούς συμμάχους στα πλαίσια της πρωτοβουλίας ‘Healthymagination’ για ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας της νότιας και ανατολικής Ευρώπης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα