Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013, 20:00
Άνδρας, 60 χρονών, 59 κιλά, 170 ύψος

Ιστορικό

Έχω δυσανεξία στη γλουτένη και στη λακτόζη και ο γαστρεντερολόγος μου συνέστησε να ακολουθήσω δίαιτα ελεύθερη γλουτένης και γαλακτοκομικών προιόντων. Όλο αυτό το διάστημα (από το Μάιο του 2013) που ακολουθώ τη δίαιτα έχω χάσει 5 κιλά. Παρασκευάζω μόνη μου ψωμί με άλευρα ελεύθερα γλουτένης. Η διατροφή μου αποτελείται από ψάρια, κοτόπουλο, μπιφτέκια, αυγά, λίγο μοσχαρίσιο κρέας, πατάτες, μακαρόνια με καλαμποκάλευρο, λαχανικά και από φρούτα μπανάνες και αχλάδια. Τα όσπρια γενικά τα αποφεύγω γιατί μου δημιουργούν πρήξιμο.

Ερώτηση

Επιτρέπεται το κρίθινο αλεύρι? Πρέπει να ακολουθώ αυστηρή δίαιτα ελεύθερη γλουτένης παρόλο που δεν έχω κοιλιοκάκη? Έχω ανησυχήσει που έχω χάσει 5 κιλά πιστεύετε ότι οφείλεται στην διατροφή που ακολουθώ? Τι άλλο πιστεύετε ότι πρέπει να βάλω στη διατροφή μου? Ευχαριστώ πολύ.