Η νέα, λιγότερο επεμβατική, τεχνική της δερμοαπόξεσης είναι κατάλληλη για επιφανειακό resurfacing. Η δερμοαπόξεση περιλαμβάνει την αφαίρεση της κερατίνης στιβάδας του δέρματος με ελάχιστη μόνο διάσπαση του χαμηλότερου μέρους της επιδερμίδας ή της βασικοκυτταρικής στοιβάδας.

Η επιθετικότερη μικροδερμοαπόξεση μπορεί να περιλαμβάνει διείσδυση στη βασικοκυτταρική στιβάδα. Η αφαίρεση της κεράτινης στιβάδας της επιδερμίδας διεγείρει ταχύτερο επιδερμικό πολλαπλασιασμό και έτσι οδηγεί σε μια αίσθηση ανανέωσης της επιφάνειας του δέρματος και ανανεωμένη εμφάνιση.

Το χειριστήριο της μονάδας δερμοαπόξεσης είναι ένα κλειστό σύστημα, που ωθεί κρυστάλλους οξειδίου του αργιλίου στο δέρμα σε υψηλές ταχύτητες, και ταυτόχρονα τους αφαιρεί με αναρρόφηση (suction). Οι μονάδες, που αρχικά αναπτύχθηκαν στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1980, κυκλοφόρησαν στο εμπόριο τη δεκαετία του 1990 και σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένες στα ιατρεία.

Η μικροδερμοαπόξεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ποικίλων προβλημάτων του δέρματος του προσώπου:

  • λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • αποχρωματισμό
  • ακμή
  • χειρουργικές και τραυματικές ουλές
  • άγρια υφή δέρματος
  • δέρμα με φωτογήρανση.

Οι προσδοκίες των ασθενών σε κάθε περιοχή πρέπει να συζητούνται, επειδή η αποτελεσματικότητα της θεραπείας φαίνεται ότι σχετίζεται με το λόγο για τον οποίο υποβάλλονται στην επέμβαση οι ασθενείς. Από όλους τους ασθενείς, όσοι έχουν επιζητήσει βελτίωση των γραμμών και των ρυτίδων ή της αφής του δέρματος, εκτίμησαν την αποτελεσματικότητα ως υψηλότερη μετά τη θεραπεία.

Πρόκειται για θεραπεία που μπορεί να γίνει στο ‘διάλειμμα του μεσημεριανού φαγητού’ (lunchtime treatment), με την έννοια ότι απαιτεί ελάχιστο ή καθόλου χρόνο αποχής από τις συνήθεις δραστηριότητες.

Ενδεχομένως να προκαλέσει ερύθημα και περιστασιακά δερματική ευαισθησία για κάποιες ώρες.

Η ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία της αμέσως μετά τη θεραπεία. Οι ασθενείς εκτιμούν τον ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και τη λεία υφή του δέρματός τους και υπάρχουν πολλές αναφορές για λείανση ρυτίδων ακμής..

Οι ιατροί πρέπει να τονίζουν με έμφαση στους ασθενείς ότι για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα απαιτούνται τουλάχιστον 4-6 θεραπείες το χρόνο.

Το Peeling προσώπου με μικροκρυστάλλους αποτελεί lunchtime treatment, καθώς απαιτεί ελάχιστο ή καθόλου χρόνο αποχής από τις συνήθεις δραστηριότητες.

Πολλοί ιατροί συνιστούν 4 έως 8 θεραπείες και κατόπιν τακτικές θεραπείες συντήρησης. Οι γιατροί πρέπει να εξηγούν στους ασθενείς ότι η μικροδερμοαπόξεση είναι απλώς ένα μέρος της περιεκτικής αγωγής φροντίδας του δέρματος.

Οι ασθενείς πρέπει να διδάσκονται και να ενθαρρύνονται να συνεχίζουν τη μεταθεραπευτική φροντίδα του δέρματος που βοηθά στη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Η μικροδερμοαπόξεση του προσώπου είναι μια γρήγορη και ανώδυνη επέμβαση που βοηθά να βελτιωθούν πολλά δερματικά προβλήματα. Αν οι ασθενείς έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από τη μικροδερμοαπόξεση και ακολουθούν τις συστάσεις των ιατρών τους, το πιθανότερο είναι ότι θα βρουν αποτελεσματική τη θεραπεία αυτή.

Πολλές φορές χρησιμοποιείται και σαν προστάδιο για να ακολουθήσουμε κάποιες θεραπείες lasers αντιγήρανσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρκίνος μαστού: Η ορμονοθεραπεία μειώνει τον μελλοντικό κίνδυνο άνοιας [μελέτη]
Φωτιά στο νοσοκομείο Δράμας – απομακρύνθηκαν ασθενείς
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Κομισιόν παρείχε ελάχιστες πληροφορίες για το εμβόλιο κατά της CoViD