Η θεραπεία ενός αφυδατωμένου δέρματοςΌλοι οι τύποι δέρματος (φυσιολογικό, ξηρό, λιπαρό και μικτό) μπορεί να αφυδατωθούν. Θα ήταν λάθος να πούμε ότι ένα λιπαρό δέρμα δεν αφυδατώνεται.

Η θεραπεία ενός αφυδατωμένου δέρματος είναι γενική και τοπική. Πρέπει να ισορροπήσει το νευρικό σύστημα, η τροφή να είναι άφθονη και πλούσια σε νερό και να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα καλλυντικά. Πρέπει επίσης να προστατεύεται το δέρμα από τον ήλιο και καλό επίσης κάνει το μασάζ με λιπαρή κρέμα στην οποία το νερό βρίσκεται μέσα σε γαλακτοματοποιητικές ουσίες, όπως χοληστερίνη, γλυκερίνη κλπ.

Με το μασάζ μπορούμε να επιτύχουμε πρόσκληση συρροής αίματος και λέμφου στο πρόσωπο και στο σώμα, που σημαίνει καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που χρησιμοποιούνται και αποβολή τοξινών, αντίστοιχα.

Απαραίτητα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές πρέπει να γίνει από την αισθητικό μας μια κούρα, των 15 συνεδριών, δυο φορές την εβδομάδα, από ενυδατώσεις του δέρματος, διότι ο αέρας, η θάλασσα, ο ήλιος, η κακή διατροφή το αφυδατώνουν.

Η ενυδάτωση γίνεται με σωστή διατροφή, με τη χρησιμοποίηση των κατάλληλων προϊόντων, με το σωστό μασάζ που ξέρει να κάνει η αισθητικός και απαραίτητα με τη μέθοδο της ιοντοφόρισης (ισχύει μόνο για πρόσωπο).

Στο πρόσωπο:  Η ιοντοφόριση είναι μια μέθοδος με την οποία περνάμε μέσα στο δέρμα, με την βοήθεια ηλεκτρισμού (γαλβανικό ρεύμα), υδατικά στοιχεία. Ποτέ δεν κάνουμε ιοντοφόρηση σε κυρίες που εγκυμονούν και σε ανθρώπους που έχουν θυρεοειδή.

Η σωστή σειρά μιας περιποίησης είναι: καλό ντεμακιγιάζ με γαλάκτωμα, στη συνέχεια πήλιγκ τρίβοντάς το και αφαιρώντας το με νερό, λοσιόν και ενυδατική κρέμα ημέρας με αντηλιακά φίλτρα.

Μάσκα κατά της αφυδάτωσης: μια κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ, ένα κρόκο αυγού, τριμμένο καρότο και ελάχιστη λανολίνη.

Στο σώμα:  Το σώμα μας εκτός από την αφυδάτωση μπορεί να παρουσιάσει λίγη περισσότερη κυτταρίτιδα λόγω της πλούσιας και κακής διατροφής. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να επισκεφτούμε την αισθητικό μας και να μπούμε σε μια θεραπεία μασάζ και φυσικής άσκησης  και χρησιμοποίησης προϊόντων από αυτή.

Το μασάζ κυτταρίτιδας για να επιτύχει θα πρέπει να το κάνουμε 3 φορές την εβδομάδα για 2 μήνες. Επειδή όμως μπορεί να προκληθεί κάποια χαλάρωση, η αερόβια φυσική άσκηση είναι απαραίτητο να γίνετε σε συνδυασμό με αυτό (μασάζ). 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]