Η γυναίκα που πάσχει από κυτταρίτιδα καταρχήν θα παρουσιάζει πόνους διάχυτους στα σημεία που είναι προσβλημένα, και σε πιο συχνές περιπτώσεις ο πόνος είναι έντονος όταν ψηλαφίσουμε τις κυτταριδικές μάζες.

Επίσης μπορεί να παρουσιάσει και άλλα γενικότερα συμπτώματα, όπως γενική χαλάρωση, ατονία, υπόταση, χαλάρωση αρθρώσεων, αρθρικούς, οστικούς και μυϊκούς πόνους. Γενικά επειδή η κυτταρίτιδα είναι η διαταραχή ενός σημαντικού στοιχείου του συνδετικού ιστού, συνήθως επηρεάζει και αντανακλαστικά και άλλα στοιχεία του ιστού αυτού. Η κλινική εικόνα της κυτταρίτιδας είναι δυνατόν να είναι γενικευμένη ή τοπική ή και περιορισμένη.

Μπορεί δηλαδή να παρουσιάζει:
Α) σκληρές πλάκες με ακανόνιστα όρια, οι οποίες καλύπτονται από το δέρμα , το οποίο παρουσιάζει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Β) μπορεί να εμφανίζεται με εμφανείς σωρούς σκληρών κόκκων, σε μια ζώνη περιορισμένη, ή ακόμη με τη μορφή πολλών σκληρών όζων, μεγέθους κερασιού.
Γ) μπορεί τέλος να συνοδεύεται από παχυσαρκία, μπορεί όμως και να μην συνοδεύεται. Όταν συνοδεύεται από παχυσαρκία, είναι γενικευμένη, το δέρμα παρουσιάζει μια οδυνηρή γενική διήθηση. Η παχυσαρκία είναι εκείνη που ονόμασε ο Ρούμπετς κυτταριδολογική παχυσαρκία. Στις περιπτώσεις αυτές το δέρμα παρουσιάζει την όψη φλούδας πορτοκαλιού και είναι πολύ λεπτυσμένο. Συχνά συνοδεύεται από υπερκερατώσεις και πολύ εύκολα δημιουργούνται αιματώματα. Όταν δεν συνοδεύεται η κυτταρίτιδα από παχυσαρκία, συνήθως είναι εντοπισμένη και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις γενικευμένη. Μπορεί τέλος, να είναι επιφανειακή και να παρουσιάζεται με τη μορφή της φλούδας πορτοκαλιού ή εν τω βάθει, οπότε θα έχουμε την κυτταρίτιδα των σπλάχνων, των τενόντων, των συνδέσμων, των αρθρώσεων και αυτή η εντόπισή της δηλαδή η εν τω βάθει συμβαίνει, γιατί η κυτταρίτιδα είναι η πάθηση του συνδετικού ιστού και ο συνδετικός ιστός εμφανίζεται παντού. Τα συμπτώματα της εντοβάθυ κυτταρίτιδας εξαρτώνται από το όργανο που έχει καταλάβει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]
Κοινή πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού έναντι λοιμωδών νοσημάτων