Βεβαίως, όλοι μας μισούμε το λίπος και την κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, τα χέρια, τους γοφούς και τη μέση και είναι πολύ δύσκολο να φύγει. Μερικές φορές είναι γενετική, ενώ άλλες εμφανίζεται μετά από απώλεια βάρους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στη δημιουργία κυτταρίτιδας που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε.

Αφυδάτωση

Το να μην πίνετε αρκετό νερό και να αφυδατώνεστε είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία κυτταρίτιδας. Για να μεταβολίσει ο οργανισμός τα λιπώδη κύτταρα και την τοξική συσσώρευσή τους, το νερό είναι απαραίτητο. Όταν υπάρχει ανεπάρκεια νερού στο σώμα, οι τοξίνες συσσωρεύονται με τη μορφή κυτταρίτιδας. Επίσης, το νερό διατηρεί ουσιαστικά το δέρμα μαλακό, εύπλαστο και λαμπερό.

Κάθεστε πάρα πολύ

Κάθεστε στην ίδια θέση για μεγάλες χρονικές περιόδους; Αν ναι, επηρεάζετε το κυκλοφορικό σας σύστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό κυτταρίτιδας. Συνιστάται να περπατάτε στα διαλείμματά σας για να ασκείτε το σώμα και να εμποδίσετε τη συσσώρευση λίπους.

Τρώτε πρόχειρο φαγητό

Τα επεξεργασμένα, πρόχειρα τρόφιμα, καθώς και τα τρόφιμα που περιέχουν ραφιναρισμένη ζάχαρη, είναι οι καλύτεροι φίλοι της κυτταρίτιδας. Επίσης, τρόφιμα που προάγουν τη φλεγμονή όπως το τυρί, η μαργαρίνη, το λευκό ψωμί, τα λιπαρά κρέατα δρουν για να διατηρήσουν τις τοξίνες και να προκαλέσουν την ανάπτυξη των κυττάρων που προκαλούν κυτταρίτιδα. Για να αποφευχθεί αυτό, σας συμβουλεύουμε να τρώτε  τρόφιμα κατά των φλεγμονών όπως ο σολομός, τα αβοκάντο, τα φρέσκα μούρα, το πράσινο τσάι, το ελαιόλαδο και το νερό.

Απότομες αλλαγές βάρους

Όσο χάνετε και παίρνετε βάρος απότομα, το δέρμα χάνει τη φυσική ελαστικότητά του, γεγονός που καθιστά πιο ορατή την κυτταρίτιδα. Η δίαιτα εξπρές μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου η οποία προκαλεί τη συρρίκνωση και την επέκταση του δέρματος

Φοράτε πολύ σφιχτά ρούχα

Αν σας αρέσει να φοράτε σφιχτά ρούχα, προσέξτε. Φορώντας τέτοια εμποδίζετε την κυκλοφορία του αίματος περιορίζοντας τη ροή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυτταρίτιδα.

Δεν ασκείστε

Αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για τον σχηματισμό κυτταρίτιδας. Ασκηθείτε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα για να αποτρέψετε την κυτταρίτιδα. Οτιδήποτε κάνει το σώμα σας να κινηθεί μπορεί να λειτουργήσει.

 

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ προκαλεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων που κάνει πιο εμφανή την κυτταρίτιδα. Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα προκαλούν προβλήματα κυτταρίτιδας καθώς το σώμα αυξάνει το λίπος διατηρώντας τα υγρά.

Η απαλλαγή από την κυτταρίτιδα είναι εύκολη αν προσαρμόσετε τις συνήθειες σας. Μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα και μπορείτε να αποτρέψετε τη δημιουργία κυτταρίτιδας.