Η δημιουργία της κυτταρίτιδας οφείλεται κυρίως στην ανομοιογενή εναπόθεση λίπους στο δέρμα και υποδόριο ιστό, όπως επίσης και στην κατακράτηση υγρών. Αυτό το φαινόμενο (του επιφανειακού παγιδευμένου λίπους – S.T.F.) συμβάλλει στην εμφάνιση της όψης φλούδας πορτοκαλιού.

Έτσι δημιουργείται κακή αιματική κυκλοφορία και μείωση της οξυγόνωσης του ιστού με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του και να γίνεται ινώδες και τραχύ. Τα πόδια είναι από τις περιοχές του σώματος που συχνά εμφανίζουν κυτταρίτιδα, ιδιαίτερα στο πίσω και πλαϊνό μέρος των μηρών και στους γλουτούς, όπου η συσσώρευση του λίπους είναι μεγαλύτερη.

Η θεραπεία Εndermologie: Η μέθοδος του γαλλικού οίκου LPG αποτελεί παγκοσμίως την πλέον διαδεδομένη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, επιδερμικής χαλάρωσης και τοπικού πάχους.

Πρόκειται για ένα ιατρικό μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας, εγκεκριμένο από το μεγαλύτερο και πλέον αυστηρό οργανισμό F.D.A. της Αμερικής.

Κατάλληλα πρωτόκολλα θεραπειών εφαρμόζονται σε κάθε άτομο επιλεκτικά, ανάλογα με το πρόβλημα που αξιολογείται.

Η φιλοσοφία της θεραπείας endermologie στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη δράση δύο κυλίνδρων, οι οποίοι μηχανοποιούν και κινητοποιούν το δερματικό ιστό, αναδιπλώνοντάς τον με μαλάξεις, ενώ η ταχύτητα και η ένταση προγραμματίζονται από πίνακα ελέγχου.

Πρόκειται για μια μη επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία η οποία παρέχει ένα αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης και δεν απαιτεί καμία ιατρική πράξη ή χρήση χημικών ουσιών. Απλά ενεργοποιεί και ανανεώνει κάποιες από τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος, ενώ παράλληλα με τη συγκεκριμένη αλλαγή πρωτοκόλλου, επουλώνει σημάδια από μετεγχειρητικές και μετατραυματικές καταστάσεις.

Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, θα κριθεί ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστείτε.

Συμβουλή

Ακόμα και όταν επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή τη βελτίωση της όψης και της υφής του δέρματος, είναι καλό να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού η δημιουργία της κυτταρίτιδας είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη, που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται και από τις διατροφικές μας συνήθειες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management