Λίγες μέρες πριν τις γιορτές και οι περισσότεροι έχουν ήδη μπει στο εορταστικό κλίμα. Λίγο – πολύ όλοι κάτι σχεδιάζουν για τις ημέρες εκείνες, εντός ή εκτός σπιτιού. Εσείς μήπως παραλείψατε να ασχοληθείτε λίγο με την εμφάνισή σας; Μπορεί τα μαλλιά σας ήδη να τα περιποιηθήκατε, όπως και τα ρούχα και τα παπούτσια που θα φορέσετε, αλλά τι έχετε κάνει με το δέρμα σας; Για όσους το έχουν αμελήσει έως τώρα, σας παρουσιάζουμε κάποια tips της «τελευταίας» στιγμής, που όλοι μπορείτε να κάνετε, ώστε εκτός από τα μαλλιά και τα ρούχα σας, να έχετε ένα λαμπερό και καθαρό δέρμα, που ό,τι μακιγιάζ κι αν επιλέξτε να κάνετε, να το δείχνει υπέροχο!

Βαθύς καθαρισμός προσώπου: Είναι από τις βασικότερες ανάγκες της επιδερμίδας, ιδιαίτερα στις ηλικίες από 15-45. Στις ηλικίες αυτές, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, υπάρχει η μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος και πρέπει να γίνονται οι καθαρισμοί, συστηματικά. Όσον αφορά στις γιορτινές μέρες μπορείτε να τον κάνετε ακόμα και 1 μέρα πριν, αν το δέρμα σας είναι ανθεκτικό και επανέρχεται γρήγορα.

Πού θα βοηθήσει ο βαθύς καθαρισμός; Αφαιρεί το σμήγμα από τους ανοικτούς και κλειστούς φαγέσωρες, μαύρα και άσπρα στίγματα και συμβάλλει στην υγεία του δέρματος. Η επιδερμίδα σας γίνεται αμέσως πιο λεία και απαλή και ό,τι προϊόν μακιγιάζ βάλετε, θα απλωθεί τέλεια.

Συμβουλή: Αποφύγετέ τον 1-2 μέρες πριν από μια πιθανή έξοδό σας, όταν έχετε βλάβες ακμής σε έξαρση, πολλά σπυράκια ή είστε κοντά στην περίοδό σας (για τις γυναίκες). Οι άντρες δεν αντιμετωπίζουν κανένα από τα παραπάνω θέματα. Το δέρμα τους δεν ερεθίζεται σχεδόν καθόλου και μπορούν να τον κάνουν μέχρι και την ίδια μέρα.

Πήλινγκς: Το πήλινγκ (peeling) αποτελεί τον πιο χρησιμοποιημένο όρο για τη διαδικασία της απολέπισης του δέρματος. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και να λάμψει το πρόσωπό σας. Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει είναι πολλοί, άλλοι πιο ήπιοι, που μπορείτε να τους κάνετε και μόνοι σας στο σπίτι και άλλοι πιο επεμβατικοί, που πρέπει να γίνουν από ειδικούς.

Τι να επιλέξω για την τελευταία στιγμή; Στο ινστιτούτο μπορείτε να κάνετε θεραπείες με ήπιες συγκεντρώσεις οξέων φρούτων, τα γνωστά AHAs, που απολεπίζουν το δέρμα, βιταμίνη C, που έχει λευκαντική και αντιοξειδωτική δράση, και δερμοαπόξεση, που δίνει πολύ ωραίο και αναζωογονητικό αποτελέσμα, βασισμένο στη μηχανική απολέπιση. Στο σπίτι, αν το δέρμα σας είναι κάθαρο από μαύρα και άσπρα στίγματα, μπορείτε να κάνετε πήλινγκ προσώπου είτε με κόκκους είτε ενζυμικό είτε μάσκες peel-off, που δίνουν λάμψη και στιλπνότητα στο δέρμα.

Συμβουλή: Για την τελευταία στιγμή επιλέξτε θεραπείες που δεν ερεθίζουν και δεν ξεφλουδίζουν την επιδερμίδα. Τα ήπια πήλινγκ που έχετε στο σπίτι μπορείτε να τα κάνετε ακόμα και λίγη ώρα πριν βγείτε. Προσέξτε να μη χρησιμοποιήσετε καινούρια προϊόντα για πρώτη φορά, λίγο πριν βγείτε, γιατί δεν ξέρετε πώς θα αντιδράσει το δέρμα σας.

Ενυδάτωση και θεραπείες ινστιτούτου: Μετά από τον καθαρισμό του προσώπου, οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί και έτοιμοι να απορροφήσουν οποιοδήποτε θρεπτικό συστατικό τους δώσετε. Γι’ αυτό και μετά από ένα βαθύ καθαρισμό προσώπου είτε την ίδια μέρα είτε λίγες μέρες αργότερα μπορείτε να κάνετε κάποια θεραπεία προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τι να επιλέξω; Οι περιποιήσεις που μπορούν να γίνουν στο ινστιτούτο είναι πάρα πολλές και θα σας καθοδηγήσει η αισθητικός σας. Παραδείγματα; Θεραπείες με υαλουρονικό οξύ, από ενέσιμη μεσοθεραπεία και ιοντοφόρεση μέχρι και μάσκες που το περιέχουν, αρωματοθεραπεία, θεραπείες με φύλλα χρυσού, με χαβιάρι, συσφικτικούς παράγοντες, βιταμίνη C και πολλές πολλές άλλες επιλογές!

Συμβουλή: Οι θεραπείες αυτές έχει νόημα να γίνουν σε καθαρό δέρμα, οπότε χρειάζεται να προηγηθεί ο βαθύς καθαρισμός.

DIY περιποίηση στο σπίτι: Όσοι πάλι δεν προλάβουν να πάνε στο ινστιτούτο για να φροντίσουν το δέρμα τους μπορούν να το περιποιηθούν στο σπίτι. Τι χρειάζονται; Απαραίτητα κάποιο προϊόν απολέπισης (γνωστό ως πήλινγκ ή σκραμπ) που ταιριάζει στο δέρμα τους και μία μάσκα προσώπου. Εφαρμόζετε πρώτα το πήλινγκ, για να καθαρίσει το δέρμα και μετά τη μάσκα ομορφιάς, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες χρήσεως.

Αποτελέσματα; Σίγουρα δεν θα έχετε το αποτέλεσμα του ινστιτούτου, αλλά παρόλα αυτά το δέρμα σας θα λάμψει, θα γίνει πιο απαλό και θα ανέβει η διάθεσή σας!

Συμβουλή: Αποφύγετε να κάνετε «σπιτικό» βαθύ καθαρισμό πάνω από κατσαρόλες ή η μία φίλη στην άλλη, γιατί το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε με μολυσμένα σπυράκια ή σημάδια, που σίγουρα θα χαλάσουν την ψυχολογία σας τις γιορτινές ημέρες. Αρκεστείτε στο πήλινγκ και στη μάσκα ομορφιάς.

Μακιγιάζ: Αφού περιποιηθείτε το δέρμα σας επιλέγοντας κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, εφαρμόστε το μακιγιάζ σας σε καθαρό δέρμα. Ό,τι επιλογή κι αν κάνετε θα έχετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, γιατί η βάση – επιδερμίδα σας, θα είναι λεία. Ανάλογα με την ηλικία, το στυλ σας και το χώρο που θα πάτε επιλέξτε και τον τύπο του μακιγιάζ σας.

Τι να διαλέξω; Ό,τι «λαμπερό» και να χρησιμοποιήστε τις γιορτινές ημέρες είναι εν μέρει δικαιολογημένο. Αυτό μπορεί να είναι ένα make up που να έχει λίγο glitter ή λίγο glitter στα μάτια ή σε μαλλιά ή νύχια ή μία ιριδίζουσα πούδρα.

Συμβουλή: Προς Θεού όμως, μην το παρακάνετε! Είπαμε να λάμπετε, αλλά σε καμία περίπτωση να φωσφορίζετε ή να αντανακλάτε το φως από το φλας της φωτογραφικής μηχανής ή κάποιον προβολέα. Παν μέτρο άριστον και μην πειραματίζεστε τελευταία στιγμή. Και φυσικά μην ξεχνάτε, ότι το nude ή φυσικό μακιγιάζ, είναι πάντα επίκαιρο και ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τροφές για καλή υγεία του εντέρου
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"