Δεύτερο τρίμηνο (14η – 26η εβδομάδα )

Σε αυτό το τρίμηνο είθισται ο οργανισμός σας να παίρνει την ανιούσα και αυτό μεταφράζεται σε μια εντυπωσιακή σωματική ευεξία και σε ανεβασμένη ψυχολογική διάθεση. Δεν είστε ακόμη βαριές όπως το τελευταίο τρίμηνο αλλά η εγκυμοσύνη σας αρχίζει να φαίνεται καθώς αρχίζετε να νιώθετε και τις πρώτες κινήσεις του μωρού.

Όλα αυτά επιδρούν θετικά στην ψυχολογία καθώς και στην εμφάνισή σας. Η σταθερή πλέον ροή των ορμονών στο σώμα σας επιφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα.

Τριχωτό της κεφαλής

Πιθανώς να μην έχετε δει τα μαλλιά σας σε καλύτερη κατάσταση. Η λιπαρότητα περιορίζεται , τα μαλλιά σας λάμπουν και συνεχίζουν να μακραίνουν με γρήγορους ρυθμούς. Τώρα που και ψυχολογικά είστε σε καλύτερη φάση είναι καιρός για μια νέα κουπ.

Εάν περάσετε ένα μεγάλο διάστημα της εγκυμοσύνης σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ευκαιρία να κόψετε τα μαλλιά σας σε μια πιο κοντή και μοντέρνα κούπ (όπως το καρέ) που θα σας εξυπηρετήσει ιδιαίτερα και θα ανανεώσει την εμφάνιση σας.

Οι βαφές συνεχίζουν να είναι απαγορευτικές αλλά μετά από την έγκριση του γυναικολόγου σας, μπορείτε να κάνετε κάποιες ανταύγειες που θα αλλά ξουν και θα ‘φωτίσουν’ το πρόσωπο σας. Αποφύγετε τις έντονες χρωματικές αλλαγές και επιλέξτε αποχρώσεις 1-2 τόνους κοντά στο φυσικό σας χρώμα.

Πρόσωπο

Τα συμπτώματα επίσης στο δέρμα του προσώπου σας που είχατε το πρώτο τρίμηνο θα αρχίσουν να μειώνονται (αν παρουσιάζετε έντονο πρόβλημα ακμής απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας), το δέρμα σας θα είναι πιο λαμπερό, καθαρό και πιο μαλακό.

Συνεχίστε την περιποίηση του πρώτου τριμήνου.

Τώρα είναι επίσης μια καλή περίοδος να κάνετε ένα καθαρισμό προσώπου ή θεραπείες ενυδάτωσης ώστε να ανανεώσετε την επιδερμίδα σας. Μην ξεχάσετε όμως να ενημερώσετε την αισθητικό σας ότι είστε έγκυος ώστε να επιλέξει την καταλληλότερη θεραπεία για εσάς.

Σώμα

Το δέρμα του σώματός σας μπορεί να παραμένει αφυδατωμένο και να νιώθετε πιο έντονο το αίσθημα του ‘τραβήγματος’ κυρίως στην κοιλιά , η οποία ολοένα και μεγαλώνει. Μην ξεχνάτε να βάζετε καθημερινά κρέμα σώματος και ήρθε ο καιρός να πάρετε ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν για το στήθος και την κοιλιά.

Επιλέξτε ένα προϊόν που θα σας συστήσει ο δερματολόγος ή η αισθητικός σας, το οποίο δεν θα περιέχει αρώματα αλλά συστατικά όπως η πανθενόλη , η βιταμίνη Ε, το λάδι jojoba και το βούτυρο κακάο.

Προτιμήστε επίσης τα οργανικά προϊόντα που θα βρείτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Όλα αυτά τα προϊόντα βοηθούν να διατηρεί το δέρμα σας την απαραίτητη υγρασία, προσφέρουν ενυδάτωση και προφυλλάσουν από τις δυσάρεστες ραγάδες , κυρίως στο στήθος και την κοιλιά.

Φυσικά εδώ παίζει μεγάλο ρόλο η κληρονομικότητα και η υγιεινή διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Είναι επίσης μια καλή εποχή να επισκεφτείτε ένα κέντρο αισθητικής ή SPA, το οποίο προσφέρει ειδικά πακέτα περιποίησης σώματος για εγκύους. Εκτός από την ενυδάτωση που θα προσφέρει στο σώμα σας , το ειδικό μασάζ που ακολουθεί θα σας προσφέρει μεγάλη ευεξία και χαλάρωση.

Συνεχίστε την αποτρίχωση με κερί σε όλο το σώμα καθώς και την περιποίηση των άκρων σας. Αποφύγετε όμως την τοποθέτηση ψεύτικων νυχιών καθότι μπορεί να αδυνατίσει τα νύχια σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία