Τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από τις αντιαισθητικές σακούλες που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια;

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου με εσωτερική τομή χωρίς εξωτερικές ουλές

Για να αντιμετωπιστούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια, η πλαστική χειρουργική επιστρατεύει μια νέα τεχνική βλεφαροπλαστικής χωρίς ουλές. Απευθύνεται στις γυναίκες που εμφανίζουν σακούλες στην περιοχή κάτω από τα μάτια, χωρίς να υπάρχει χαλάρωση του δέρματος. Στην περίπτωση αυτή πραγματοποιείται μια τομή στο εσωτερικό του ματιού (επιπεφικότα), από όπου και αφαιρείται μόνο το λίπος που περισσεύει από την περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται τομή στην εξωτερική πλευρά του ματιού και το δέρμα να συρρικνώνεται. Ένα ελαφρύ πρήξιμο και μελάνιασμα που δημιουργείται μετά υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες. Μετά το χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να επιστρέψει κανείς στην εργασία του. Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι πως αντιμετωπίζει τις σακούλες, με την αφαίρεση της περίσσιας λίπους χωρίς να αφήνει ουλές στην περιοχή.

Βλεφαροπλαστική με κανθοπηξία (ενίσχυση έξω γωνίας κάτω βλεφάρου)

Πραγματοποιείται μία τομή κάτω από τις βλεφαρίδες και επεκτείνεται και προς το πλάι, πάνω από το κόκαλο του οφθαλμικού κόγχου. Στη συνέχεια, αφού σηκώσουμε το δέρμα και τον μυ αφαιρούμε το λίπος που περισσεύει και με ειδικά ράμματα παίρνουμε την άκρη του βλεφάρου και στηρίζουμε την άκρη του στον οφθαλμικό κόγχο 1-2 χιλιοστά προς τα πάνω έτσι ώστε να δώσουμε το επιθυμητό σχήμα στο βλέφαρο. Η αποθεραπεία από την επέμβαση διαρκεί από 7-10 μέρες.

Ως αντένδειξη θεωρείται η ύπαρξη κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας (καρδιοπάθεια κλπ.) καθώς και αν το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ λεπτό. Οι κίνδυνοι που μπορεί να εμφανιστούν μετά από ένα χειρουργείο είναι μικροανωμαλίες και πρηξίματα στην περιοχή. Το χειρουργείο διαρκεί 1 ώρα περίπου (μπορεί να πραγματοποιηθεί με γενική ή τοπική αναισθησία)
Στην τεχνική της βλεφαροπλαστικής με κανθοπηξία ο γιατρός χρησιμοποιεί πολύ λεπτά, μη απορροφήσιμα ράμματα από μετάξι, με σκοπό να ενισχύσει την έξω γωνία του ματιού και να στηρίξει το κάτω βλέφαρο δίνοντάς του μια πιο νεανική όψη.

Υαλουρονικό στα μάτια

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή του υαλουρονικού για τη βελτίωση της περιοχής των ματιών που συντελεί στην αποφυγή της κουρασμένης όψης τους.

Το υαλουρονικό οξύ, χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να «γεμίσει» συνήθως τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και την περιοχή των χειλιών. Στην περίπτωση που το γέμισμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λεπτές και επιφανειακές ρυτίδες, όπως αυτές στην περιοχή των ματιών, τότε το υαλουρονικό εφαρμόζεται σε αραιωμένη μορφή πιο επιφανειακά. Καλύπτοντας έτσι τις λεπτές ρυτίδες – γραμμές που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια, βοηθώντας παράλληλα ν’ αντιμετωπιστούν μαύροι κύκλοι και σακούλες.

Ο γιατρός χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές βελόνες, εγχύει την κατάλληλη ποσότητα και είδος υαλουρονικού - ανάλογα με το πρόβλημα – στα σημεία εκείνα που θέλει να γεμίσει. Η διάρκεια του ενέσιμου είναι διαφορετική σε κάθε γυναίκα και κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι διαρκεί ένα χρόνο. Η εφαρμογή του είναι πολύ απλή χωρίς να προκαλεί αλλεργίες, κατά την οποία - αφού έχει προηγηθεί τοπική αναισθησία – ο γιατρός πραγματοποιεί μικρές ενέσεις εισάγοντας το υλικό. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο στην περιοχή ή κοκκινίλα τα οποία όμως υποχωρούν σταδιακά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο