Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον χρόνο, αλλά σίγουρα μπορούμε να αντιστρέψουμε τα σημάδια που αφήνει πάνω μας. Και, όχι, δεν μιλάμε για πλαστική χειρουργική. Μιλάμε για μικρές, καθημερινές αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα αφαιρέσουν ολόκληρα χρόνια από πάνω μας.

Ας δούμε πώς θα το πετύχουμε αυτό…

Όχι άλλη θερμότητα στα μαλλιά

Σταματήστε να δίνετε στυλ στα μαλλιά σας με την χρήση θερμότητας, όπως με σίδερο μαλλιών. Ακόμα και η υπερβολική χρήση από πιστολάκι μπορεί να κάνει τα μαλλιά ξηρά και να προσθέσει χρόνια στην εμφάνιση.

Αντηλιακό κάθε μέρα

Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό, ακόμα και τις μέρες που δεν έχει έντονη ηλιοφάνεια. Οι υπεριώδεις ακτίνες φτάνουν στην επιδερμίδα μας και προκαλούν σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Ενυδάτωση

Μια ενυδατική κρέμα, ειδικά για τις ευαίσθητες περιοχές του προσώπου και των χεριών, είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος για νεανική επιδερμίδα, χωρίς ξηρότητα.

Όχι τροφές που λεκιάζουν τα δόντια

Όπως τα αναψυκτικά, οι διάφορες sauce, αλλά και το κόκκινο κρασί και ο καφές. Εντάξει, στο κρασί και στον καφέ υποχωρούμε, αλλά πάντα με μέτρο!

Γυμναστική

Γυμναστείτε, και γυμναστείτε τακτικά. Τα οφέλη της άσκησης γίνονται φανερά από κάθε άποψη, και η εμφάνισή μας είναι από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσουμε να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Προσοχή στο αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί κατακράτηση υγρών, κάνοντάς μας να νιώθουμε (και να φαινόμαστε) πρησμένοι, ειδικά στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Προσοχή στα δόντια

Βουρτσίστε τα δόντια σας καθημερινά, τουλάχιστον δύο φορές, και μην ξεχνάτε να κάνετε χρήση στοματικού διαλύματος και οδοντικού νήματος, ώστε να εξαφανίσετε κατάλοιπα τροφών που καταστρέφουν το λαμπερό σας χαμόγελο.

Πρωτεΐνη, πρωτεΐνη, πρωτεΐνη

Αν θέλετε λαμπερά μαλλιά, πρέπει να καταναλώνετε ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεΐνης. Ακόμα καλύτερα, φροντίστε η πρωτεΐνη σας να προέρχεται μερικές φορές την εβδομάδα από ψάρια όπως ο σολομός, που είναι και πλούσια πηγή λιπαρών ωμέγα-3.

Περισσότερα λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μαρούλι και το μπρόκολο δρουν με τέτοιο τρόπο, που προλαμβάνουν την πλάκα από το να συσσωρευτεί πάνω στο σμάλτο των δοντιών. Πέρα από αυτό, όμως, είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που φροντίζουν το δέρμα και τα μάτια μας.

Καλός ύπνος

Με πολύ απλά λόγια: Καλύτερος ύπνος, λιγότερο στρες. Λιγότερο στρες, πιο νεανική εμφάνιση. (Και σημαντικά μικρότερος κίνδυνος για πολλές επικίνδυνες παθήσεις.)

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει