Βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά τον καφέ

Είναι αλήθεια ότι τα οξέα ή η ζάχαρη στον καφέ, τα αναψυκτικά και τον χυμό φρούτων καταστρέφουν το εξωτερικό περίβλημα των δοντιών σας που ονομάζεται σμάλτο. Αλλά δεν πρέπει να πλένετε αμέσως τα δόντια. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας αφού καταναλώσετε κάτι όξινο, θα αφαιρέσετε το σμάλτο. Αντ’ αυτού ξεπλύνετε καλά με νερό και περιμένετε τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα βουρτσίσετε. Ακόμα καλύτερα, βουρτσίστε τα πριν πιείτε.

Δεν πίνετε νερό όταν καταναλώνετε αλκοόλ

Το κόκκινο κρασί λεκιάζει τα δόντια, αλλά παρομοίως και το λευκό κρασί έχει οξέα και τανίνες. Μπορούν να βλάψουν το σμάλτο σας και να κάνουν τα δόντια σας πιο ευάλωτα στους λεκέδες. Το αλκοόλ στεγνώνει επίσης το στόμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε λιγότερο σάλιο για να ξεπλύνετε τα οξέα και τα βακτήρια. Για να προστατεύσετε τα δόντια σας και να αποφύγετε τους λεκέδες, ξεπλένετε το στόμα σας με νερό μετά από κάθε ποτό.

Δεν χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα σαμπουάν

Το σαμπουάν απομακρύνει από τα μαλλιά τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής σας. Αν βάλετε πολύ,  τα μαλλιά σας θα γίνουν ξηρά και άτονα. Εξαρτάται βέβαια και από τον τύπο των μαλλιών. Για λεπτά, ίσια μαλλιά, ίσως και να χρειάζεται να τα λούζετε καθημερινά εάν συσσωρεύεται λάδι και βρωμιά, αλλά πολλοί ειδικοί λένε ότι πρέπει να τα λούζετε κάθε 2 έως 3 ημέρες. Αν έχετε σγουρά μαλλιά μπορείτε να τα λούζετε ανά 4-5 ημέρες. Οι άνθρωποι με ξηρά μαλλιά μπορούν να τα πλένουν μία ή δύο φορές το μήνα.

Καθαρίζετε τα αυτιά σας

Οι μπατονέτες σπρώχνουν την κυψελίδα μέσα στον ακουστικό πόρο. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσουν  βλάβη στο τύμπανο ή στα μικρά οστά που σας βοηθούν να ακούσετε. Ιδανικά, δεν πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά – ο οργανισμός σας μπορεί να τα «καθαρίσει» μόνος του. Εάν όμως σας ενοχλεί η κυψελίδα , ακούτε εμβοές ή δυσκολεύεστε να ακούσετε, επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Μπορεί να αφαιρέσει με ασφάλεια την κυψελίδα.

Ξυρίζετε τα πόδια σας ακριβώς πριν το πεντικιούρ

Η ξηρότητα στο δέρμα σας αμέσως μετά το ξύρισμα είναι το τέλειο σημείο εισόδου για τυχόν βακτήρια. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε λοίμωξη. Μην ξυρίζετε τα πόδια σας τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το πεντικιούρ.

Δεν αλλάζετε συχνά ξυραφάκι

Εάν χρησιμοποιείτε εδώ και καιρό το ίδιο ξυραφάκι, πιθανόν πρέπει να περάσετε από το ίδιο σημείο περισσότερες από μία φορές για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό δημιουργεί μικροσκοπικές γρατζουνιές στο δέρμα σας που μπορούν να οδηγήσουν σε εξανθήματα, ερεθισμό και μόλυνση. Πρέπει να αλλάζετε τις λεπίδες μετά από περίπου πέντε έως επτά ξυρίσματα.

Κάνετε μπάνιο με καυτό νερό

Το ζεστό νερό στεγνώνει το δέρμα. Εάν έχετε έκζεμα, το επιδεινώνετε με το ζεστό νερό. Επομένως, προσπαθήστε να μην κάνετε συχνά καυτό ντους ή αφρόλουτρο. Καλύτερα να κάνετε μπάνιο με ζεστό νερό.

Τρίβετε το πρόσωπό σας

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε βουρτσάκι για να πλύνετε το πρόσωπό σας. Το μόνο που χρειάζεται το δέρμα σας είναι ένα απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας και ένα ήπιο καθαριστικό. Πλύνετε το πρόσωπό σας μία ή δύο φορές την ημέρα σε χλιαρό ή κρύο νερό. Ξεπλένετε πάντα καλά.

Χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα

Εκτός από ένα απαλό καθαριστικό για το πρόσωπό σας, οι δερματολόγοι λένε ότι τα μόνα που χρειάζεστε είναι μια ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος, SPF 30 ή υψηλότερο. Οι οροί είναι ακριβοί, με μη αποδεδειγμένα οφέλη και τα τόνερ μπορεί να σας ξηράνουν το δέρμα. Για ακμή, μην χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα με σαλικυλικό οξύ και υπεροξείδιο του βενζολίου. Αν τα συνδυάσετε μπορεί να σας ερεθίσουν το δέρμα. Εάν τα συμβατικά προϊόντα του φαρμακείου δεν έχουν αποτέλεσμα, μιλήστε με τον δερματολόγο σας.

Βάζετε σαπούνι στην ευαίσθητη περιοχή

Παραλείψτε τα σκληρά σαπούνια που είναι αρωματικά ή αντισηπτικά - μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία των βακτηρίων που διατηρούν την περιοχή υγιή. Το ίδιο ισχύει και για τα αρωματικά μαντηλάκια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα απλό σαπούνι για να πλένετε απαλά την περιοχή κάθε μέρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πέθανε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" ο Γιάννης Μαρκόπουλος
Μυστικά για τη σεξουαλική ζωή μετά τα 50
Στο στόχαστο της ΝΔ παλαιότερες δηλώσεις Λινού για τους ασθενείς τελικού σταδίου