Όλοι μας ζηλέψαμε κάποιες φορές τους ηλιοκαμένους σταρ με τα ολόλευκα δόντια τους. Και καθώς το καλοκαιράκι είναι ήδη εδώ, τα λευκά μας δόντια θα φαντάζουν λευκότερα κόντρα στη μαυρισμένη από τον ήλιο επιδερμίδα μας. Έτσι, πριν φύγετε για διακοπές και αφού προμηθευτείτε και τον απαραίτητο γι’ αυτές εξοπλισμό, αντηλιακά, κρέμες, ομπρέλες, κ.λ.π.

περάστε και από τον οδοντίατρό σας για μία λεύκανση της τελευταίας στιγμής και ένα κατάλευκο χαμόγελο.

Οι λευκάνσεις στο ιατρείο διαρκούν μια περίπου ώρα και συνήθως ολοκληρώνονται σε μία μόνο επίσκεψη. Αφού πρώτα καθαριστούν και προετοιμαστούν τα δόντια, ο οδοντογιατρός σας θα τα απομονώσει στην αρχή από τα ούλα με μία αλοιφή που θα τοποθετήσει στα ούλα και που στη συνέχεια αυτή θα γίνει σκληρή.

Κατόπιν θα τοποθετήσει στα δόντια ένα παχύ στρώμα με ζελέ λευκαντικού υλικού.

Το λευκαντικό αυτό ζελέ θα ενεργοποιηθεί με τη βοήθεια συσκευής λέιζερ ή πλάσματος. Το υλικό θα εισχωρήσει στους ‘πόρους’ των δοντιών που με τον καιρό γεμίζουν με διάφορες χρωστικές και θα τους καθαρίσει. Τα δόντια μετά τη λεύκανση θα φαίνονται αρκετούς τόνους λευκότερα.

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης θα διατηρηθεί περισσότερο εφόσον αποφευχθούν ουσίες με χρωστικές για τις επόμενες μέρες, ενώ κατά καιρούς μπορεί να συντηρηθεί και με λεύκανση στο σπίτι.

Ενώ η λεύκανση γίνεται για αισθητικούς λόγους, το αποτέλεσμα αυτής δίνει την αίσθηση της υγείας και καθαριότητας των δοντιών, αλλά και νεανικότητας του ατόμου. Λεύκανση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενήλικες που έχουν ακέραια τα φυσικά μπροστινά τους δόντια.

Οι οδοντιατρικές προσθετικές εργασίες δεν αλλάζουν χρώμα με την λεύκανση.

Η λεύκανση είναι μία φυσιολογική διαδικασία και γίνεται χωρίς τοπική αναισθησία των δοντιών, ενώ τερματίζεται όταν παρουσιαστούν κάποιες οδοντικές ευαισθησίες. Την επόμενη μέρα όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό,….αλλά λευκότερα.Καλό καλοκαίρι!...


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αττική: Καθυστερήσεις 5 ωρών για τα ασθενοφόρα - Επιχειρούν τα μισά, λόγω έλλειψης προσωπικού
Πανελλήνιο ρεκόρ στις μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων πέτυχε το Παπανικολάου
Παγκόσμια Έρευνα: Δυσφορία και αποξένωση νιώθουν οι εργαζόμενοι στη φαρμακοβιομηχανία