Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, καθ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μάς εξηγεί γιατί επιλέχτηκε ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, από την Εταιρεία και τον ΣΕΓΑΣ, ώστε να αναδειχθεί ένα σημαντικό μήνυμα: Η ανάγκη για άμεση διακοπή του καπνίσματος και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ήταν ο θεσμικός συνεργάτης στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, έναν αγώνα που συνδέεται άμεσα με τις έννοιες της υγείας και της άθλησης, αλλά ταυτόχρονα και της θέλησης, της προσπάθειας και της κατάκτησης του στόχου.

Η πρωτοβουλία αυτή έδωσε στο κοινό την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, τα οποία προσφέρουν την πλέον επιστημονική και αποτελεσματική στήριξη σε όσους θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα.
Ο καθ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης υπογράμμισε, ότι ‘η σωματική άσκηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια υγιή ζωή. Για να μπορούμε, ωστόσο, να υιοθετήσουμε το υγιεινό αυτό πρότυπο, πρέπει να είμαστε μακριά από το τσιγάρο, το οποίο μειώνει τις δυνατότητες άθλησης, υπονομεύοντας την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι ξηροί καρποί μπορεί να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους [μελέτη]
Ιδανικά πρωινά για απώλεια βάρους
Μπορούν τα κοχλιακά εμφυτεύματα να επιβραδύνουν την άνοια σε ηλικιωμένους;