Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ και η Ομάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη», στην προσπάθεια σύμπραξης με τις Παγκόσμιες Οργανώσεις που παλεύουν για την ενημέρωση, όπως η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO), η Διαγωνιστική Ομάδα για τον Γυναικολογικó Καρκίνο - η Παναραβική Ερευνητική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (GCIG PARSGO) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο (ENGAGe) συμμετείχε σε μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης που ξεκίνησε από το Βερολίνο με το βίντεο «Σοκολάτα» μέσω των κοινονικών μέσων ενημέρωσης.

Είναι μεταφρασμένο σε παραπάνω από 20 γλώσσες και τελεί υπό την υποστήριξη περισσοτέρων από 100 παγκόσμιους συνεργάτες, οργανώσεις και δίκτυα ασθενών, ιατρικών ενώσεων αλλά και τις οικογένειες των ασθενών.

Η Παγκόσμια Πρεμιέρα έγινε στις 8 Μαΐου 2018, όπου οι κοινωνικές κοινότητες, παγκοσμίως για πρώτη φορά, ενώθηκαν με αυτό τον τρόπο για να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σχετικά με αυτή τη σπάνια αλλά και πολύ σοβαρή γυναικολογική ασθένεια.

Πρωταγωνίστρια του βίντεο κλιπ είναι μια νεαρή γυναίκα, η Nancy Dietze, η οποία σε νεαρή ηλικία, γύρω στα 25 της, έλαβε τη συγκλονιστική διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών. Μετά την διάγνωση όχι μόνο πάλεψε με τον καρκίνο, αλλά επίσης κατά τη διάρκεια της θεραπείας της ξεκίνησε μια καμπάνια για περισσότερη προσοχή και υποστήριξη σε αυτή την ασθένεια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Το 4ο RUN – BIKE – CARE θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου
Ανεβείτε με τη σκάλα για να ζήσετε περισσότερο [μελέτη]