Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης δύσκολα διαφεύγουν της προσοχής. Οι περισσότερες γυναίκες θα εμφανίσουν συμπτώματα τα οποία πρωταρχικά συνδέονται με τη μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης και ποικίλλουν, λόγω των πολλών επιδράσεων που έχουν οι συγκεκριμένες ορμόνες στο γυναίκειο σώμα.

Τα συμπτώματα, συνήθως αρχίζουν λίγους μήνες ή χρόνια πριν το τέλος της περιόδου. Ας δούμε ποια είναι:

Εξάψεις: Οι εξάψεις είναι το πιο σύνηθες σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης. Συνήθως οι εξάψεις είναι ένα αίσθημα ζέστης που εξαπλώνεται στο σώμα και διαρκεί από 30 δευτερόλεπτα μέχρι λίγα λεπτά. Συχνά, οι εξάψεις συνοδεύονται από ερυθρότητα στο δέρμα, ταχυπαλμία και εφίδρωση.

Ένα άλλο σύνηθες σύμπτωμα είναι η αϋπνία ή οι διαταραχές ύπνου, όπου μία γυναίκα μπορεί να δυσκολεύεται να αποκοιμηθεί ή να μείνει κοιμισμένη. Μπορεί να ξυπνά νωρίτερα από την ώρα που θέλει και να δυσκολεύεται να ξανακοιμηθεί.

Η κατάθλιψη και οι συναισθηματικές διακυμάνσεις αποτελούν ακόμα ένα σύμπτωμα. Η διάθεση της γυναίκας παρουσιάζει αλλαγές, όπως πεσμένη διάθεση ή άγχος. Οι περισσότερες διαταραχές διάθεσης προκαλούνται από τον ανεπαρκή ύπνο.

Επίσης συχνά παρουσιάζονται συμπτώματα όπως προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης και πονοκέφαλοι, ενώ στο σώμα μειωμένη μυϊκή μάζα και πόνος στις αρθρώσεις.

Αναφορικά με το δέρμα, μετά από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε γυναίκες σε φάση εμμηνόπαυσης, διαπιστώθηκε ότι η ορμόνη νεότητας DHEA μειώνεται δραματικά στην εμμηνόπαυση και το γεγονός αυτό επηρεάζει τη νεανική όψη της επιδερμίδας.

Τα εργαστήρια Vichy ύστερα από 14 χρόνια έρευνας κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τη δράση της ορμόνης νεότητας DHEA και να δημιουργήσουν ένα Σύμπλοκο Αναπλήρωσης που μιμείται τη δράση της.

Το Σύμπλοκο Αναπλήρωσης, περιέχεται στη Neovadiol και έχει ως βάση το Ιαματικό Νερό της Vichy μαζί με ένα μοναδικό συνδυασμό 5 δερματολογικών δραστικών συστατικών (Υαλουρονικό Οξύ, Hedione, Hepes, Hydrovance, Pro-Xylane). Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα να μεταμορφώνεται σε όλα τα βασικά επίπεδα που επηρεάζονται από την εμμηνόπαυση : Βελτιώνεται η πυκνότητα και η ελαστικότητά της, το περίγραμμα του προσώπου αναπλάθεται, η χαλάρωση μειώνεται και η λάμψη και η ομοιογένεια αποκαθίστανται.

Το Σύμπλοκο Αναπλήρωσης έχει ενσωματωθεί σε δυο κρέμες προσώπου Neovadiol, μια για ξηρή επιδερμίδα και μια για κανονική-μεικτή επιδερμίδα, στην κρέμα νυκτός, καθώς και σε ένα serum.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;