Υπάρχουν όμως, διάφοροι τρόποι για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και να κάνετε την απώλεια βάρους ευκολότερη κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Ξεκουραστείτε, κάντε ποιοτικό ύπνο

Η επίτευξη επαρκούς ύπνου, υψηλής ποιότητας, είναι σημαντική για την επίτευξη και τη διατήρηση του σωστού βάρους.
Οι άνθρωποι που κοιμούνται πολύ λίγο έχουν υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης, "ορμόνη της πείνας", χαμηλότερα επίπεδα της λεπτίνης "ορμόνης της πληρότητας" και είναι πιθανότερο να είναι υπέρβαροι. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση έχουν πρόβλημα να κοιμούνται εξαιτίας των εξάψεων, του νυχτερινού ιδρώτα, στρες και άλλων συμπτωμάτων της έλλειψης οιστρογόνων.

Ψυχοθεραπεία και βελονισμός

Η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, μια μορφή ψυχοθεραπείας που φαίνεται να βοηθάει στην αϋπνία, μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες που εμφανίζουν συμπτώματα χαμηλών οιστρογόνων. Ωστόσο, δεν έχουν διεξαχθεί συγκεκριμένες μελέτες για τις γυναίκες με εμμηνόπαυση.
Ο βελονισμός μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος. Σε μία μελέτη, μείωσε τις εξάψεις, κατά μέσο όρο 33%. Ανασκόπηση αρκετών μελετών διαπίστωσε ότι ο βελονισμός μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα και να βοηθήσουν στον ύπνο.

Βρείτε έναν τρόπο για να ανακουφίσετε το άγχος

Η ανακούφιση από το στρες είναι επίσης σημαντική κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην εμμηνόπαυση.
Εκτός από την αύξηση του κινδύνου καρδιακής νόσου, το άγχος οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία σχετίζονται με αυξημένο λίπος στην κοιλιά. Ευτυχώς, αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι η γιόγκα μπορεί να μειώσει το άγχος και να ανακουφίσει τα συμπτώματα στις γυναίκες που περνούν στη φάση της εμμηνόπαυσης. Η συμπλήρωση με 100 mg pycnogenol, επίσης γνωστή ως εκχύλισμα φλοιού πεύκου, έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες και ανακουφίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Άλλες συμβουλές απώλειας βάρους

Εδώ είναι μερικές, ακόμη, συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ή σε οποιαδήποτε ηλικία.

- Τρώτε πολλές πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη σας κρατά ικανοποιημένη από θέμα όρεξης, αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και μειώνει την απώλεια μυών κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους. Συμπεριλάβετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή σας. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή μάζα.

- Τρώτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες.

Η κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες όπως, τα λάχανα Βρυξελλών, τα αβοκάντο και το μπρόκολο μπορούν να αυξήσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, να μειώσουν την όρεξη και να ωθήσουν σε απώλεια βάρους.

- Πιείτε πράσινο τσάι

Η καφεΐνη και το EGCG στο πράσινο τσάι μπορούν να βοηθήσουν στην καύση λίπους, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με προπόνηση με αντιστάσεις.

- Τρώτε συνειδητά

Η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί το άγχος και να βελτιωθεί η σχέση σας με τα τρόφιμα, έτσι ώστε να καταλήξετε να τρώτε λιγότερο. Να θυμάστε ότι το βασικό σκεπτικό είναι να τρώμε όταν το χρειαζόμαστε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα