Οι θηλές είναι τόσο μοναδικές όσο και εμείς. Έτσι, κάντε στον εαυτό σας μια μικρή χάρη και γνωρίστε λίγο περισσότερο αυτό το κομμάτι του σώματός σας- ακόμα και η μικρότερη λεπτομέρεια μπορεί να είναι η αρχή μιας συζήτησης για την υγεία ή την ευχαρίστηση.

Η υγεία των γυναικών εξεταζόταν μέσω των θηλών

Το χρώμα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τους  γιατρούς και τις νοσοκόμες που εξέταζαν την υγεία μιας γυναίκας. Το 1671, η Αγγλίδα μαία, Jane Sharp, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο "Το βιβλίο των μαιών ή ολόκληρη η τέχνη της μαιευτικής".

Σύμφωνα με μια σειρά μαθημάτων του Στάνφορντ σχετικά με το γυναικείο σώμα, η Sharp έγραψε κάποτε: "Οι θηλές είναι κόκκινες μετά από την συνουσία, κόκκινες σαν φράουλα, και αυτό είναι το φυσικό τους χρώμα: Αλλά οι θηλές όταν θηλάζουν και εκκρίνουν γάλα, είναι μπλε και καθώς μεγαλώνουν γίνονται μαύρες». Ευτυχώς, αυτή η άποψη έχει σταματήσει να υπάρχει.

 Υπάρχουν 4 έως 8 τύποι θηλών

Οι θηλές σας μπορεί να είναι επίπεδες, προεξέχουσες, ανεστραμμένες, πολλαπλές ή διαιρεμένες. Είναι επίσης πιθανό να έχετε στήθος με μια προεξέχουσα θηλή και το άλλο με μία ανεστραμμένη, καθιστώντας το συνολικό συνδυασμό τύπων θηλών μέχρι και οκτώ.

Η θηλή σας δεν είναι μόνο η θηλαία άλως (το δέρμα γύρω από την ρώγα)

Η θηλή είναι στο κεντρικό τμήμα του στήθους σας και συνδέεται με τους μαστικούς αδένες, όπου παράγεται γάλα. Η θηλαία άλως είναι η πιο σκούρα έγχρωμη περιοχή που περιβάλλει τη θηλή.

Οι ανεστραμμένες θηλές είναι φυσιλογικές

Οι ανεστραμμένες θηλές, οι οποίες μπαίνουν προς τα μέσα αντί να προεξέχουν, λειτουργούν όπως και οι "κανονικές" θηλές. Είναι πιθανό να έχετε μια μη ανεστραμμένη θηλή παράλληλα με μια ανεστραμμένη και είναι επίσης πιθανό να έχετε ανεστραμμένες θηλές που μπορεί να αρχίζουν να εξέχουν αργότερα στη ζωή σας.

Οι ανεστραμμένες θηλές τείνουν να γίνονται μη ανεστραμμένες μετά το θηλασμό ενός μωρού και δεν παρεμβαίνουν στην διαδικασία. Η διέγερση ή οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν επίσης προσωρινά να προκαλέσουν προεξοχές.

Μπορείτε να έχετε δύο θηλές σε μία θηλαία άλω

Αυτό ονομάζεται διπλή και διχαλωτή θηλή. Ανάλογα με το αναπνευστικό σύστημα, και οι δύο θηλές μπορεί να παράγουν γάλα για βρέφη. Ωστόσο, όταν θηλάζουν, τα βρέφη μπορεί να δυσκολεύονται να χωρέσουν και τις δύο στο στόμα τους.

Οι τρίχες στις θηλές υπάρχουν

Γύρω από τις θηλές σου υπάρχουν θύλακες τριχών, που τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν. Αυτές οι τρίχες μπορεί να φαίνονται πιο σκούρες και πιο τραχιές από τις άλλες του σώματός σας, αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε, να τις κόψετε ή και να κάνετε λέιζερ.

Οι θηλές μπορούν να αλλάξουν μέγεθος

Αυτό συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μια μελέτη του 2013 σε 56 εγκυμονούσες έδειξε ότι οι θηλές τους αυξήθηκαν σε μήκος και πλάτος κατά τη διάρκεια της μελέτης και (κατ’ επέκταση) της εγκυμοσύνης τους. Το πλάτος της περιοχής τους αυξήθηκε επίσης σημαντικά.

Να αναφέρετε όλες τις μη φυσιολογικές εκκρίσεις θηλών

Η έκκριση των θηλών από το ένα ή και τα δύο στήθη μπορεί να αποτελεί ένδειξη ανησυχίας για την υγεία όπως ο υποθυρεοειδισμός και οι κύστες, καθώς και ένδειξη αλλαγής φαρμάκων. Αλλά αν παρατηρήσετε αιματηρή έκκριση, εξεταστείτε από γιατρό αμέσως, καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό.

Φυσικά, υπάρχει μια "ιδανική τοποθεσία’’ θηλών

Σύμφωνα με μία μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 1.000 άντρες και 1.000 γυναίκες, η πιο προτιμώμενη τοποθέτηση θηλών για τα  δύο φύλα είναι "στη μέση του αδένα του στήθους κάθετα και ελαφρώς πλευρικά στο μέσο της οριζόντιας." Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι θηλές σας δεν είναι ιδανικές - η μελέτη ανέφερε επίσης ότι η προτίμηση της τοποθεσίας των θηλών επηρεάζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το τατουάζ θηλής δεν είναι κάτι ασυνήθιστο (ειδικά μετά την ανακατασκευή του μαστού)

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το πώς φαίνονται οι θηλές τους, αλλά οι πληροφορίες για την παραπάνω μελέτη είναι χρήσιμες για τους χειρουργούς-μαστολόγους και τους πλαστικούς. Η δερματοστιξία στην περιοχή θεωρείται το τελικό βήμα στη χειρουργική ανακατασκευή του μαστού. Αυτά τα τατουάζ αυξάνονται σε δημοτικότητα μεταξύ των ανθρώπων που κάνουν τη χειρουργική επέμβαση επειδή είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή διαδικασία με οπτικώς ρεαλιστικά αποτελέσματα.

Υπάρχει μια σπάνια κατάσταση που προκαλεί τη γέννηση ανθρώπων χωρίς θηλές

Αυτό ονομάζεται αθηλία. Για την αντιμετώπιση της αθηλίας, κάποιος θα μπορούσε να ανακατασκευάσει το στήθος. Και ανάλογα με τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του σώματος, ο χειρουργός θα πάρει ιστούς από την κοιλιά, τη ράχη ή τις γλουτούς.

Είναι πιθανό να έχετε πολλαπλές θηλές

Πολλαπλές θηλές ονομάζονται υπεράριθμες θηλές. Εκτιμάται ότι 1 στους 18 ανθρώπους έχει υπεράριθμες θηλές. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις με ανθρώπους που έχουν επτά θηλές. Μία 22χρονη είχε μία θηλή στο πόδι της.