Να κινείστε

Θέλετε να μείνετε έγκυος! Εκτός από την επιλογή ονόματος και την προετοιμασία του παιδικού δωματίου υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να ετοιμαστείτε για ένα υγιές μωρό.

Ακούγεται αστείο, επειδή η μέση σας ‘’θα φύγει’’ για λίγο αλλά το να είστε σε φόρμα μπορεί να καταστήσει πιο εύκολη την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Στοχεύστε σε 30 λεπτά μέτριας άσκησης τις περισσότερες ημέρες. Το περπάτημα, το ποδήλατο και το κολύμπι είναι καλοί τρόποι άσκησης.

Να τρώτε σωστά για έναν

Σύντομα θα επιθυμείτε παγωτά και πίκλες. Ωστόσο, ένα από τα καλύτερα που μπορείτε να κάνετε είναι να τρώτε υγιεινά πριν την εγκυμοσύνη. Θα χρειαστείτε πολλή πρωτεΐνη, σίδηρο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Προμηθευτείτε φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, φυλλώδη πράσινα λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Αποφύγετε τα τσιπς, τα αναψυκτικά και το πρόχειρο φαγητό με άδειες θερμίδες.

Πάρτε φυλλικό οξύ

Θα πρέπει να αρχίσετε να λαμβάνετε καθημερινή βιταμίνη. Αν σχεδιάζετε εγκυμοσύνη, χρειάζεστε 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέως την ημέρα. Η συγκεκριμένη βιταμίνη Β περιέχεται σε πολλές τροφές, όπως φυλλώδη λαχανικά, εσπεριδοειδή και φασόλια- αλλά οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται ένα χάπι για να λάβουν αρκετή. Το φυλλικό οξύ βοηθά στην αποφυγή σοβαρών γενετικών ανωμαλιών που μπορούν να συμβούν πριν μάθετε ότι είστε έγκυος.

Προσέξτε το βάρος σας

Σύντομα μπορεί να μη θέλετε να ανεβαίνετε στη ζυγαριά. Ωστόσο, τώρα, το να είστε πολύ αδύνατη μπορεί να δυσκολέψει τη σύλληψη. Το να είστε πολύ βαριά μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες διαβήτη και υπέρτασης. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια όσον αφορά τον τοκετό. Μιλήστε με τον γιατρό σας σχετικά με το βάρος που είναι υγιές για εσάς.

Κάντε τσεκ απ

Θέλετε να μοιραστείτε τα νέα της επικείμενης εγκυμοσύνης; Αρχίστε από τον γιατρό σας. Κάντε τσεκ απ λίγους μήνες πριν αρχίσετε να προσπαθείτε. Ρωτήστε για εξετάσεις ή εμβόλια που χρειάζεστε, για βιταμίνες, για έλεγχο τυχόν πάθησης που έχετε, για φάρμακα που μπορείτε ή δεν μπορείτε να λάβετε κατά την εγκυμοσύνη.

Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο

Αν δεν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, τώρα είναι ευκαιρία να σας γίνει συνήθεια. Κάντε τα δόντια και τα ούλα σας όσο πιο υγιή είναι δυνατόν πριν την εγκυμοσύνη.
Είναι καλό για το μωρό όπως και για το χαμόγελό σας.
Η εγκυμοσύνη αυξάνει την πιθανότητα ουλίτιδας και η ουλίτιδα αυξάνει την πιθανότητα πρόωρου τοκετού. Επομένως, βουρτσίστε και χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα τακτικά.

Περιορίστε την καφεΐνη

Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς καφέ; Μπορείτε να σταματήσετε στο ένα φλιτζάνι. Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να μην υπερβαίνετε τα 200 mg καφεΐνης την ημέρα, ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε και κατά την εγκυμοσύνη.
Ο καφές χωρίς καφεΐνη ή το ζεστό γάλα μπορεί να είναι ανακουφιστικές, πιο υγιεινές επιλογές.

Διακόψτε το κάπνισμα

Είναι κοινή λογική, αλλά αν καπνίζετε διακόψτε το. Το κάπνισμα μπορεί να σας δυσκολέψει να συλλάβετε. Αν καπνίζετε στην εγκυμοσύνη μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες προβλημάτων, όπως πρόωρο τοκετό, χαμηλό βάρος στο μωρό και αποβολή.

Το κάπνισμα θέτει επίσης σε κίνδυνο το μωρό για σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου. Ζητήσετε και από τον σύντροφό σας να διακόψει. Το παθητικό κάπνισμα είναι επικίνδυνο και μπορεί να βλάψει τη γονιμότητα του άντρα.

Σταματήστε το ποτό

Είναι καλή ιδέα να σταματήσετε το αλκοόλ πριν αρχίσετε τις προσπάθειες να συλλάβετε. Το αλκοόλ ορισμένες φορές καθιστά τη σύλληψη δυσκολότερη.

Το ποτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τις πιθανότητες για γενετικά ελαττώματα και μαθησιακές δυσκολίες.
Μην τρομάξετε αν ήπιατε ένα ποτό πριν μάθετε πως είστε έγκυος. Ένα ποτό πιθανόν είναι εντάξει.
Καθώς οι γιατροί δεν γνωρίζουν πόσο αλκοόλ χρειάζεται για να δημιουργηθούν προβλήματα, καλύτερα να το αποφύγετε εντελώς.

Αποταμιεύστε για το μωρό

Τα μωρά χρειάζονται πολλά πράγματα. Χρειάζονται πολλές πάνες, όπως και ρούχα, καρότσι, κάθισμα αυτοκινήτου, γάλα και μπιμπερό. Στον προϋπολογισμό σας να περιλάβετε επισκέψεις στον γιατρό και πιθανόν την αμοιβή της γυναίκας που θα βοηθά στη φροντίδα του.

Κάντε ένα ταξίδι πριν από την άφιξη του μωρού

Αρχίστε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας. Τώρα είναι καλή στιγμή να φύγετε. Είτε είναι ένα καλό εστιατόριο είτε μια χαλαρωτική παραλία, πηγαίντε κάπου μόνοι. Είναι καλή περίοδος χαλάρωσης πριν αρχίσει η…διασκέδαση.

Προετοιμάστε το κατοικίδιό σας

Μέχρι τώρα ο σκύλος ή η γάτα σας ήταν το μωρό σας. Ωστόσο όταν εμφανιστεί ένα μωρό που κλαίει, το κατοικίδιο σας μπορεί να ταραχτεί. Βοηθήστε το να προσαρμοστεί από τώρα. Να έχετε τα μωρουδιακά είδη, όπως λοσιόν και πάνες στο σπίτι, για να συνηθίσει τις μυρωδιές. Αρχίστε να εφαρμόζετε νέους κανόνες τώρα. Δανειστείτε μωρουδιακά ρούχα, χρησιμοποιήστε ακόμα και μια κούκλα ώστε το μωρό σας να συνηθίσει να μοιράζεται την προσοχή σας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο