Οι αλλαγές στο σώμα σας θα αλλάξουν ασφαλώς τις ερωτικές σας συνήθειες. Ορισμένες στάσεις θα είναι πιο άβολες και θα χρειαστεί να υιοθετήσετε νέες, που θα εξασφαλίζουν άνεση στις κινήσεις σας και δεν θα ασκούν πίεση στην κοιλιά.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πειραματιστείτε με το σύντροφό σας και να εμπλουτίσετε την ερωτική σας δραστηριότητα. Με ερωτικές στάσεις και πρακτικές που δεν είχατε δοκιμάσει πρωτύτερα, μπορείτε να ανακαλύψετε μαζί νέες πηγές απόλαυσης.

Αν, ωστόσο, η ερωτική επαφή είναι επώδυνη ή δεν έχετε σεξουαλική επιθυμία, εξηγήστε με ειλικρίνεια στο σύντροφό σας τι σας συμβαίνει για να μη νιώσει ότι τον απορρίπτετε ή ότι έχετε χάσει το ερωτικό ενδιαφέρον σας γι' αυτόν.

Δεν αποκλείεται και ο ίδιος να απέχει από την ερωτική πράξη φοβούμενος ότι θα τραυματίσει εσάς ή το εύθραυστο έμβρυο. Στο τελευταίο τρίμηνο μάλιστα, επειδή το έμβρυο αντιλαμβάνεται και ακούει, μπορεί να αισθανθεί ότι σας 'παρακολουθεί' και ότι το σεξ δεν είναι πια μια ιδιωτική σας υπόθεση.

Όσον αφορά τον ψυχισμό της γυναίκας αυτός είναι διαφορετικός από γυναίκα σε γυναίκα. Σε πολλές γυναίκες η ερωτική επιθυμία ανεβαίνει κατακόρυφα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με την αυξημένη ροή του αίματος στην περιοχή της λεκάνης, τα χείλη του αιδοίου διογκώνονται, γίνονται υπερευαίσθητα στην αφή και διεγείρονται πολύ ευκολότερα.

Οι κολπικές εκκρίσεις επίσης είναι πλουσιότερες, με αποτέλεσμα η διείσδυση να είναι πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη.. Άλλες βλέπουν την εγκυμοσύνη σαν ένα εντελώς φυσιολογικό γεγονός και έτσι έχουν τις συνήθεις επαφές που είχαν και πριν από αυτή.

Άλλες από συναισθηματική φόρτιση βρίσκουν ενοχλητική τη διόγκωση των γεννητικών οργάνων τους και νιώθουν πόνο ή αίσθηση βάρους μετά τον οργασμό. Μπορεί επίσης να αισθάνονται έντονους πόνους από τις συσπάσεις της μήτρας στη διάρκεια της συνουσίας ή μετά τον οργασμό.

Τότε η ερωτική πράξη είναι λιγότερο ικανοποιητική.

Τους πρώτους μήνες, επίσης, η ναυτία, το βάρος και η ευαισθησία των μαστών, καθώς και η συναισθηματική φόρτιση που βιώνουν ορισμένες γυναίκες, μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν την ερωτική επιθυμία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]