Οι αλλαγές που φέρνει στο σώμα της γυναίκας η εγκυμοσύνης είναι πολλές και σημαντικές. Κάποιες φορές, μπορεί να είναι και εντελώς απρόσμενες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σημαντικό οι νέες μαμάδες να θυμούνται μερικά πολύ βασικά πράγματα, ώστε να εξακολουθήσουν να αγαπούν το σώμα τους, ακόμα και με όλες τις δυσκολίες που συνοδεύουν τη γέννηση του μωρού τους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές έξυπνες συμβουλές…

  • Καταρχάς, μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό γεγονός: αυτή τη στιγμή μεγαλώνει ένα έμβρυο μέσα σας. Χωρίς να υπερβάλουμε καθόλου, η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι κατορθώματα και όλες οι γυναίκες αξίζουν εύσημα.
  • Γιορτάστε την εγκυμοσύνη σας με όποιον τρόπο θέλετε. Κάντε ένα πάρτι, κεράστε τον εαυτό σας ένα πλούσιο γεύμα… ό,τι σας ευχαριστεί (και είναι ασφαλές για το μωρό σας, φυσικά)!
  • Πρέπει να θυμάστε ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι το ίδιο για όλες τις γυναίκες. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποιο ιδανικό που πρέπει να φτάσετε—ή να νιώθετε άσχημα επειδή πιστεύετε ότι δεν φτάνετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας και να τρέφεστε σωστά και υγιεινά.
  • Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε. Το σώμα σας θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να επανέλθει στα φυσιολογικά του μετά τον τοκετό—ακριβώς όπως και η εγκυμοσύνη διαρκεί εννιά μήνες. Συνεπώς, μην αγχώνεστε για τα κιλά της εγκυμοσύνης, γιατί το πιο σημαντικό είναι η υγεία σας.
  • Αν έχετε την τάση να κάνετε αρνητικές σκέψεις σχετικά με το σώμα σας, ή αν πάσχετε από κάποια διατροφική διαταραχή, θα ήταν καλό να μιλήσετε με  ειδικό, ο οποίος θα σας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.
  • Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από το σώμα σας. Χαλαρώστε, περάστε χρόνο και φροντίστε το μωρό σας. Είναι μια μεταβατική περίοδος που δεν πρέπει να κουράζεστε.
  • Ποιος είπε ότι οι μητέρες δεν είναι σέξι; Όσες αλλαγές και αν συμβούν στο σώμα σας, εσείς και μόνο εσείς ορίζετε πόσο σέξι θα αισθάνεστε. Και μην πολυσκέφτεστε τις ραγάδες—είναι σημάδια που κερδίσατε με την αξία σας!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών
Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί θα αποτύχει ο προσωπικός γιατρός - Τα δομικά προβλήματα του ΕΣΥ
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος