Ο στόχος της διόρθωσης της οράσεως με λέιζερ είναι να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα στην όραση με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο. Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί στους ασθενείς την 'τέλεια' ή 10/10 όραση, οι περισσότεροι ασθενείς με λέιζερ δεν χρειάζονται πια γυαλιά ή φακούς επαφής για να οδηγήσουν, να κάνουν κάποιο άθλημα, να δουν τηλεόραση ή να συμμετέχουν σε επαγγέλματα που απαιτούν άριστη όραση όπως το αστυνομικό και το πυροσβεστικό σώμα.

Μερικοί δε και με την σύγχρονη πλέον τεχνολογία καταφέρνουν να δουν περισσότερο από 10/10 μετά την επέμβαση.

Στόχος δεν είναι η πλήρης αποβολή των γυαλιών ή των φακών επαφής αλλά η εντυπωσιακή μείωση της εξάρτησης από αυτά σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής σας.

Γυαλιά κατά την οδήγηση το βράδυ και κατά την ανάγνωση μπορεί πάντοτε να χρειάζονται, ακόμα και όταν έχει επιτευχθεί ένα άριστο αποτέλεσμα στην όραση.

Ακόμα και αν όλα πάνε καλά, υπάρχουν επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν κάποια δυσαρέσκεια. Οι πιο ηλικιωμένοι ασθενείς θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν θα μπορούν να έχουν την ίδια ποιότητα σε κοντινή και μακρινή όραση στο ίδιο μάτι χωρίς διορθωτικούς φακούς.

Ορισμένοι μυωπικοί ασθενείς βασίζονται στην μυωπία τους (βγάζοντας τα γυαλιά ή φορώντας πιο αδύναμους από τους συνταγογραφημένους, φακούς) για να μπορούν να διαβάσουν. Ένας τέτοιος ασθενής μπορεί να χρειαστεί γυαλιά κατά την ανάγνωση μετά από τη χειρουργική διόρθωση της μυωπίας.

Το πρόβλημα της 'μονόρασης' (monovision) θα πρέπει να συζητηθεί με αυτούς τους ασθενείς κατά την οποία ο επικρατής οφθαλμός διορθώνεται για τη μακρινή όραση και ο μη-επικρατής οφθαλμός διορθώνεται σε μικρότερο βαθμό για να υποστηρίξει την κοντινή όραση.

Οι συμπληρωματικές επεμβάσεις γίνονται πιο συχνά όταν ο ασθενής έχει πολύ μεγάλου βαθμού συνταγή για το διαθλαστικό του πρόβλημα. Αυτές αποτελούν ένα πολύ φυσιολογικό μέρος της θεραπείας που μπορεί να γίνει όταν η όρασή σας έχει σταθεροποιηθεί εκτός εάν δεν είναι ιατρικώς αποδεκτό ή θεωρηθεί ανασφαλές.

Θα πρέπει να υπάρχει επαρκής κερατοειδικός ιστός για να προχωρήσετε σε μια συμπληρωματική επέμβαση και για αυτό το λόγο πραγματοποιείται επαναληπτική μέτρηση του εναπομείναντος κερατοειδικού πάχους.

Συμπληρωματικές επεμβάσεις θα πρέπει να γίνονται μόνο όταν έχει επιτευχθεί επαρκής επούλωση και σταθερότητα του κερατοειδούς.

Το πλεονέκτημα της διόρθωσης με λέιζερ είναι ότι δίνει στους περισσότερους ασθενείς την ελευθερία να απολαύσουν τις φυσιολογικές καθημερινές τους ενασχολήσεις χωρίς την εξάρτηση από διορθωτικούς φακούς. Επίσης επιτρέπει στο άτομο την επιδίωξη καριέρας για την οποία δεν θα θεωρούνταν κατάλληλοι χωρίς την άριστη διόρθωση της όρασης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς κερδίζουν κυριολεκτικά μεγαλύτερη οξύτητα στην όραση, πράγμα που σημαίνει ότι η όρασή τους μετά την επέμβαση, γίνεται καλύτερη από την καλύτερα διορθωμένη όρασή τους πριν την επέμβαση.

Θα πρέπει να είστε γνώστης των προσδοκιών σας και να προσπαθείτε να τις διατηρείτε στα πλαίσια της λογικής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια