Εάν η δουλειά, σας υποχρεώνει να περνάτε το πρωινό σας καθισμένοι πολλή ώρα σε μια καρέκλα γραφείου ή ο ελεύθερος χρόνος σας περιορίζεται σε ατέλειωτες ώρες σε καφετέριες και καναπέδες, έχετε βρει τον πιο γρήγορο τρόπο για να πάρετε ανεπιθύμητα κιλά και να ‘’εμπλουτίσετε’’ τους γλουτούς σας με έξτρα κυτταρίτιδα.

Στο γραφείο, ο χρόνος δεν περνά εύκολα και το κάπνισμα στους χώρους γραφείων - εάν καπνίζετε- απαγορεύεται, οπότε ο μοναδικός τρόπος για ευχάριστα διαλείμματα τις ώρες αυτές είναι οι καφέδες, το τσάι, τα σνακ, τα αναψυκτικά, τα υπερφορτωμένα σάντουιτς, τα κεράσματα, τα μπισκοτάκια, οι σφολιάτες κλπ., ενώ στο αγαπημένο σας καφέ δοκιμάζετε μικρά γλυκάκια και στον καναπέ σας τσιμπάτε λιχουδιές βλέποντας τηλεόραση...

Και βεβαίως, όλη η απογοήτευση που συνοδεύει αυτές τις συχνές εξορμήσεις σε γρήγορο φαγητό, οδηγεί σε ξαφνικές περιστασιακές δίαιτες, ώρες κούρασης στο γυμναστήριο και ατέλειωτα παράπονα στις φίλες, που ξεκινούν πάντα με τη φράση: "μα δεν τρώω τίποτα".

Ναι, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες φαγητού είτε βρίσκεστε στο γραφείο είτε στον καναπέ σας, όμως το πρόβλημα εδώ δεν είναι το πολύ φαγητό, αλλά η καθιστική ζωή που κάνετε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, ακόμα και αν τσιμπολογάτε τα πιο υγιεινά σνακ. Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου τρόπου ζωής στο γυναικείο σώμα κυρίως, αφορούν τους γλουτούς. Ειδικοί προειδοποιούν, ότι η πολύωρη καθιστική ζωή, αυξάνει το μέγεθος των γλουτών, επειδή προκαλεί διεύρυνση των λιπωδών κυττάρων.

Η διεύρυνση αυτή στο σημείο των γλουτών, έχει σαν συνέπεια να παραμορφώνονται και τα παρακείμενα κύτταρα, τα οποία αναγκάζονται να διαφοροποιηθούν και να αρχίσουν και αυτά να διευρύνονται.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν, ότι τα περιττά κιλά που μπορεί να μας βασανίζουν και να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί δεν τα χάνουμε, εφόσον τρώμε ελάχιστο φαγητό και μας ταλαιπωρούν συνεχώς οι δίαιτες, μπορεί να έχουν μια πολύ απλή εξήγηση: την καρέκλα, τον καναπέ, την πολυθρόνα.

Και αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε για κάποιες ώρες και αναγκάζεστε λόγω οκταώρου, φροντίστε τουλάχιστον τις επόμενες ώρες της ημέρας σας να περπατάτε, να τρέχετε, να αθλείστε, γενικά να είστε σε κίνηση.

Και μην ξεχνάτε τη διατροφή σας. Το μυστικό στο συνδυασμό, δεν είναι οι διαφόρων ειδών εξαντλητικές δίαιτες, αλλά η συχνή κίνηση, μαζί με μια σωστή, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά, μακριά από πατατάκια, τυροπιτάκια και σοκολατάκια, όσο μικρά και αν είναι.

Το σίγουρο είναι, ότι στην παχυσαρκία δεν παίζει ρόλο μόνο η διατροφή, αλλά και η πολύωρη καθιστική ζωή χωρίς καθόλου άσκηση.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;