Οι προτεινόμενες αντιγηραντικές λύσεις προσώπου είναι ίδιες για όλους τους ανθρώπους;

Φυσικά και όχι! Ο ρυθμός εμφάνισης των ρυτίδων είναι αυστηρά εξατομικευμένος και εξαρτάται απο διάφορες παραμέτρους, όπως κληρονομικότητα, τρόπο ζωής, κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο κ.α. Ο πλαστικός χειρουργός προτείνει διαφορετικές θεραπείες αντιγήρανσης (laser ανάπλασης, χημικό peeling, ρυτιδεκτομή, ενέσιμα εμφυτεύματα, μεσοθεραπεία με ρετινοϊδή-needling- ή με υαλουρονικό) ανά περίπτωση ενδιαφερόμενου.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία εφαρμογής αυτών των θεραπειών;

Η έναρξη της Αντιγηραντικής φροντίδας, συνιστάται γενικά σε άτομα άνω των 30 ετών, που το δέρμα τους αρχίζει να φαίνεται κουρασμένο με λεπτές ή έντονες ρυτίδες έκφρασης, χάνοντας την ελαστικότητά του αλλά και μέρος του όγκου του.

Πριν τα 30 θα ήταν καλό να έχει ξεκινήσει κανείς κάποιες θεραπείες πρόληψης όπως laser, peeling.

να προσέχει ο ασθενής όταν επιλέγει θεραπεία αντιγήρανσης;

Η τελική επιλογή θα γίνει απο τον εξειδικευμένο ιατρό, ο οποίος έχει την ολοκληρωμένη εικόνα του ενδιαφερόμενου. Ιδίως όμως για το πρόσωπο θα λάβει υπόψη του και παραμέτρους, όπως τη χρονική περίοδο εφαρμογής (π.χ. εποχή), το κόστος και τη διάρκεια του αναμενόμενου αποτελέσματος.

Ενδεικτικά, τα αποτελέσματα ανανέωσης της επιφανειακής στοιβάδας της επιδερμίδας του δέρματος με εφαρμογή χημικού peeling (λεπτές ρυτίδες-δυσχρωμίες) θα γίνουν ορατά μετά από εφτά έως δέκα ημέρες και θα διαρκέσουν για περισσότερο απο ένα χρόνο.

Το χημικό peeling όμως, δεν ενδείκνυται το καλοκαίρι. Αντίστοιχα και τα laser ανάπλασης (παραγωγή νέου κολλαγόνου), τα οποία όμως έχουν αθροιστικά αποτελέσματα και η δράση τους συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κανένας εποχιακός περιορισμός όμως, δεν υπάρχει για τη μεσοθεραπεία με πολυβιταμινούχα σκευάσματα και τη χρήση ενέσιμων εμφυτευμάτων (Botox ή υαλουρονικό οξύ) για λείανση, γέμισμα των ρυτίδων έκφρασης ή/και δημιουργία όγκου.

Και οι δύο μέθοδοι δίνουν θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα, των οποίων η διάρκεια είναι 6 μήνες για το Botox, 9 ή και περισσότεροι μήνες για το υαλουρονικό.

Οι θεραπείες αυτές έχουν άμεσα αποτελέσματα;

Είναι αποδεδειγμένο ότι ο συνδυασμός δύο ή και περισσοτέρων από τις παραπάνω θεραπείες βρίσκει φανατικούς οπαδούς - άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών - διότι τα αποτελέσματα τους είναι εντυπωσιακά, με γρήγορη εφαρμογή, χαμηλό κόστος, αλλά κυρίως δίχως αποθεραπεία.

Είναι αυτό που εμείς οι πλαστικοί αποκαλούμε lunchtime beauty break.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο