Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να αλλάξει κάτι πάνω στο σώμα του. Όλοι μας μπορεί να μην είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη, και για αυτόν τον λόγο κάνουμε δίαιτες, γυμναζόμαστε και προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε όσο καλύτερα γίνεται.

Τι γίνεται, όμως, όταν αυτές οι δράσεις κινητοποιούνται λόγω της απογοήτευσης; Μήπως θα βλέπαμε καλύτερα αποτελέσματα αν προσπαθούσαμε να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής επειδή ακριβώς αγαπάμε το σώμα μας, και όχι επειδή θέλουμε απεγνωσμένα να το αλλάξουμε;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αγαπήσουμε το σώμα μας…

Κανείς δεν είναι τέλειος

Η τελειότητα δεν υπάρχει. Η ομορφιά είναι κάτι τόσο υποκειμενικό, και κάθε φορά που προσπαθούμε να αγγίξουμε το τέλειο, αυτόματα συγκρίνουμε τον εαυτό μας με κάποιον άλλο—που συνήθως έχει υποστεί επεξεργασία στο Photoshop. Πρέπει να θυμόμαστε πως ο καθένας είναι μοναδικός!

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν

Οι φακίδες, οι ραγάδες, όλα αυτά που μπορεί να μας απασχολούν στο σώμα μας, είναι αυτά ακριβώς που μας καθιστούν μοναδικούς, είναι κομμάτια του εαυτού μας. Και όσες θετικές αλλαγές κι αν κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, δεν γίνεται να τα αλλάξουμε. Συνεπώς, πρέπει να τα αγαπήσουμε και να τα αποδεχτούμε.

Τέρμα στις αρνητικές σκέψεις

Είναι τόσο εύκολο να χαθούμε μέσα στις αρνητικές σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας και το σώμα μας, που μετά από λίγο καιρό μπορεί να καταλήξουμε να πιστεύουμε ότι είναι αλήθεια. Κάθε φορά, λοιπόν, που μια τέτοια σκέψη περνάει από το μυαλό μας, πρέπει να την αμφισβητούμε. Η αμφισβήτηση του αρνητισμού είναι ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Ένας καλός λόγος

Κάνετε ένα κομπλιμέντο στον εαυτό σας. Όσο περισσότερο προσπαθείτε να βρείτε τα θετικά πάνω σας, τόσο περισσότερο θα αλλάζουν οι σκέψεις σας και ο τρόπος που αντιμετωπίζετε το σώμα σας. Ο καθρέφτης δεν πρέπει να είναι ο χειρότερος εχθρός μας.

Σωστή διατροφή

Ναι, η σωστή διατροφή είναι αναγκαία, αλλά όχι μόνο για αυτό που νομίζατε· παρά το γεγονός ότι μια ισορροπημένη διατροφή είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για το σώμα μας, την ίδια στιγμή επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό και την ψυχολογία μας. Αν καταναλώνουμε φρέσκα τρόφιμα και δεν γεμίζουμε τον οργανισμό μας τοξίνες και κορεσμένα λιπαρά, θα νιώθουμε (και θα δείχνουμε) καλύτεροι από ποτέ!

Άσκηση

Το δεύτερο σκέλος της εξίσωσης. Ξανά, πρέπει να γυμναζόμαστε όχι μόνο για να διατηρούμε το σώμα μας υγιές, αλλά και για να νιώθουμε καλύτερα. Άλλωστε, η γυμναστική έχει αποδειχθεί μέσα από πολυάριθμες μελέτες ότι έχει πολύ μεγάλα οφέλη για την ψυχική μας υγεία - σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που ορισμένοι ειδικοί σκέφτονται πως θα πρέπει να χορηγείται ως θεραπεία για την κατάθλιψη.