Η ψυχική μας υγεία μπορεί να επηρεαστεί από πολλά πράγματα. Το στρες, η δουλειά, η οικονομία αλλά και τα συναισθηματικά μας προβλήματα, αν δεν καταφέρουμε να τα διαχειριστούμε όλα αυτά, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα πρώτα συμπτώματα παθήσεων όπως η αγχώδης διαταραχή και η κατάθλιψη.

Η ψυχική μας υγεία, όμως, επηρεάζεται και θετικά, κι αυτό είναι κάτι που συχνά ξεχνάμε. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να εισάγουμε μερικές καλές συνήθειες στην ζωή μας, που θα μας βοηθήσουν να βλέπουμε την ζωή πιο θετικά και να είμαστε πιο ευτυχισμένοι…

Η γενναιοδωρία είναι ευτυχία

Η ευτυχία δεν είναι μόνο αυτά που κερδίζουμε, αλλά και αυτά που δίνουμε. Δεν χρειάζεται να είμαστε πλούσιοι για να είμαστε γενναιόδωροι. Παλιά ρούχα που δεν χρειαζόμαστε, μερικά έξτρα αντικείμενα μεγάλης διάρκειας στο καλάθι μας για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, αλλά και εθελοντισμός σε φορείς που βοηθούν ανθρώπους με λιγότερα προνόμια από εμάς, είναι όλα επιλογές.

Η ηρεμία είναι ευτυχία

Αποφύγετε το δράμα του καθενός, και μην ασχολείστε με την προσωπική ζωή των άλλων—εκτός κι αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ζητήσει βοήθεια. Το κουτσομπολιό – επειδή περί κουτσομπολιού πρόκειται – θα σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα, και θα εντείνει το στρες σας, καθώς θα φορτώνεστε ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Η ευγνωμοσύνη είναι ευτυχία

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπατε “ευχαριστώ” για κάτι μικρό; Δεν πρέπει να έχουμε δεδομένο τίποτα στην ζωή.

Η αισιοδοξία είναι ευτυχία

Είναι πολύ εύκολο να πιστεύουμε ότι πάντα θα υπερισχύσει το χειρότερο δυνατό σενάριο, αλλά αυτός είναι επίσης ένας πολύ εύκολος τρόπος να σκοτωθούμε από το στρες. Σταματήστε να αναλύετε τις αποτυχίες σας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, και μερικές φορές πρέπει να θυμίζετε στον εαυτό σας ότι μια θετική ματιά παίζει πιο σημαντικό ρόλο απ’ ό,τι νομίζετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα