Η παχυσαρκία μειώνει τη σεξουαλική δραστηριότητα και πλήττει τη σεξουαλική υγεία. Μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι υπάρχει άμεση διασύνδεση μεταξύ της παχυσαρκίας και της σεξουαλικής δραστηριότητας των ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερο βάρος.

Σύμφωνα με έρευνες, οι παχύσαρκοι άντρες έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ στις παχύσαρκες γυναίκες καταγράφονται τετραπλάσια ποσοστά ανεπιθύμητων κυήσεων. Η ζωή των γυναικών είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο, λόγω των κοινωνικών πιέσεων και του στιγματισμού.

Σε σύγκριση με τα άτομα με φυσιολογικό βάρος, οι παχύσαρκες γυναίκες είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να έχουν ερωτικό σύντροφο το τελευταίο έτος, ενώ οι παχύσαρκοι άντρες είχαν 70% λιγότερες πιθανότητες να έχουν περισσότερες από μία ερωτικές συντρόφους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Επίσης, οι παχύσαρκοι άντρες είχαν επίσης 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία, σε σύγκριση με τους φυσιολογικού βάρους άντρες, καθώς και 30% περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Οι παχύσαρκες γυναίκες ηλικίας κάτω των 30 ετών είχαν λιγότερες πιθανότητες να επισκέπτονται τους γυναικολόγους, αλλά και να ζητούν συμβουλές για αντισύλληψη ή να παίρνουν αντισυλληπτικά, με συνέπεια να έχουν πολύ περισσότερες ανεπιθύμητες κυήσεις από τις υπόλοιπες. Επιπλέον, είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναζητήσουν ερωτικό σύντροφο μέσω Ίντερνετ και να βλέπουν πορνογραφικό υλικό. Την ίδια στιγμή όμως, δεν θεωρούσαν το σεξ σημαντικό στη ζωή τους.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε περισσότερα για το πώς νιώθουν οι παχύσαρκοι άνθρωποι για την ερωτική τους ζωή και τι καθοδηγεί τις συμπεριφορές που κατέγραψαν τα ευρήματα των μελετών. Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε γιατί οι παχύσαρκες γυναίκες χρησιμοποιούν λιγότερες προφυλάξεις στο σεξ και έχουν περισσότερες ανεπιθύμητες κυήσεις, τη στιγμή που έχουν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους και επαφές.

premium.paratiritis